ACORUS: Charitativní výstava fotografií na podporu obětí domácího násilí

06.05.2018 12:15

Až do 31. května 2018 potrvá charitativní prodejní výstava fotografií na podporu obětí domácího násilí v kavárně CAFE 131 u metra Hradčanská na Praze 6. Výstavu pořádá neziskové centrum ACORUS, nositel prestižního ocenění Neziskovka roku 2017. ACORUS pomáhá osobám ohroženým domácím násilím.

ACORUS: Charitativní výstava fotografií  na podporu obětí domácího násilí
Foto: pixabay.com
Popisek: Násilí - ilustrační foto

V kavárně je vystaveno celkem 16 snímků dvou vášnivých amatérských fotografů - Zdeny Zuzany Bednářové, bývalé dlouholeté ředitelky centra ACORUS, a Pavla Pěnkavy, sociálního kurátora. Všechny fotografie mají formát 30 x 45 cm (A3) a jsou umístěné v antireflexních klip rámech. Fotografie lze koupit za JEDNOTNOU CENU 800 korun.

"Veškeré peníze získané prodejem fotografií použijeme na odbornou pomoc obětem domácího násilí, kterou bezplatně poskytujeme v ambulantní poradně a azylovém domě ACORUS," uvádí Iveta Wollerová, zástupkyně ředitelky centra ACORUS. Zároveň dodává: "Za dobu naší 20-ti leté existence jsme pomohli více než 5000 lidem (ženám i můžům), kteří se dovolali na non-stop krizovou linku 283 892 772, využili služeb naší ambulantní poradny v Praze 7 či nalezli útočiště v utajeném azylovém domě pro ženy a matky s dětmi."

O autorech fotografiií

Zdena Zuzana Bednářová byla od roku 1998 do roku 2016 ředitelkou neziskového centra ACORUS. Náročnou práci s klientkami traumatizovanými domácím násilím kompenzovala kreativními činnostmi, mezi které patří i fotografování. Má ráda přírodu, která je pro ni největší inspirací, takže i její snímky jsou zaměřeny na krajiny či detaily z přírody. Nejraději fotí v Podkrkonoší, kde tráví nejvíce času a zná tam různá poetická zákoutí.

Pavel Pěnkava, sociální kurátor, říká: "Focení je pro mě výzva a zároveň relaxace. Věnuji se tomuto koníčku již téměř 30 let a stále je co objevovat. Nejvíc mě těší, když moje snímky udělají někomu radost. A pokud někomu (v tomto případě obětem domácího násilí) pomohou, tak si již nedovedu představit lépe naplněný cíl."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…