ALIPRO: Den pro rodinu chce upozornit i na negativní jevy ve společnosti

02.08.2018 14:03

Již v sobotu 4.8. proběhne další ročník Dne pro rodinu. Letos pod heslem: Děti potřebují mámu a tátu, babičky a dědečky, celé generace. DEN PRO RODINU chce především poděkovat a povzbudit rodiny, které nesou tíhu dne a pečují o své děti, ale také upozornit na mnohé negativní jevy ve společnosti.

ALIPRO: Den pro rodinu chce upozornit i na negativní jevy ve společnosti
Foto: pixabay.com
Popisek: Rodina - ilustrační foto

Letos poprvé je oficiální součástí DNE PRO RODINU ekumenické modlitební shromáždění v 11 hodin v kostele u sv. Havla, kterého se zúčastní zástupci různých církví a zahájí ho katolický biskup zodpovědný za rodiny Josef Nuzík. Ve 14 hodin začíná na Ovocném trhu Pochod pro rodinu, který průvodem dojde až na Střelecký ostrov, kde pak od 15 hodin proběhne zábavně naučné rodinné odpoledne. Kromě hudby, divadla, cukrové vaty a jiných atrakcí pro děti zde budou přítomni i odborníci, které rodina občas může potřebovat.

Své záležitosti mohou účastníci Dne pro rodinu řešit nebo si jen obyčejně popovídat třeba s Jeronýmem Klimešem, psychologem. Přítomní budou i další odborníci z řad speciálních pedagogů, mediátorů či pracovníků sociálně právní ochrany dětí. K dispozici bude i právník.

Bude zde také možnost podepsat dvě aktuálně probíhající a důležité petice: na podporu manželství (ZDE), která již možná zde překročí hranici dvacet tisíc podpisů, a druhou proti ratifikaci Istanbulské úmluvy. Istanbulskou úmluvu a její úskalí zájemcům přijde podrobně vysvětlit bývalá poslankyně Parlamentu paní Nina Nováková. Podrobnosti a možnost přihlášení jsou na stránkách akce ZDE.

Naše akce není určená jen pro úplné rodiny. Chápeme, že dnešní svět plný rozvratů se krutě dotýká mnoha rodin. Myslíme i na ty, kterým nějaká tragédie vzala životního partnera či se jim jejich rodina z různých důvodů rozpadla. Tíha dne pro vdovy a vdovce a jiné samoživitele byla a je vždy těžší. Proto i neúplným rodinám nabízíme pochopení, naději i povzbuzení a zveme je mezi sebe. Důležité je, že máme společný ideál.

Pořadatelem akce je Aliance pro rodinu (více ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…