API: Malé a střední podniky mohou žádat o dotace na marketing pro vstup na nové trhy, pro žadatele je připraveno 250 milionů

19.06.2023 16:08 | Tisková zpráva

Agentura pro podnikání a inovace (API), zprostředkující subjekt Operačního programu Technologie a aplikace pro konkurenceschopnost (OP TAK), dnes zahájila příjem žádostí o dotace ve výzvě Marketing. Malé a střední podniky mohou žádat o finance na marketingovou podporu pro vstup na nové trhy mimo ČR.

API: Malé a střední podniky mohou žádat o dotace na marketing pro vstup na nové trhy, pro žadatele je připraveno 250 milionů
Foto: API
Popisek: Agentura pro podnikání a inovace, logo.

Výzvu vyhlásilo 29. května 2023 Ministerstvo průmyslu a obchodu, které je řídicím orgánem OP TAK. Žádosti bude API přijímat až do 30. října 2023. Cílem výzvy je posílit růst malých a středních podniků, jejich schopnost a marketingovou připravenost nacházet nové trhy mimo ČR (územně i produktově), vstupovat na ně a udržet se na nich.

„Žadatelé mohou podporu využít na účast na zahraničních výstavách a veletrzích. A to například na pronájem výstavní plochy včetně stánku a dalších souvisejících služeb a poplatků, na dopravu exponátů, stánku a jeho vybavení na veletrh a výstavu v zahraničí a zpět, marketingové propagační materiály – např. letáky, plakáty, brožury, prospekty či video,“ uvádí Lukáš Vymětal, generální ředitel Agentury pro podnikání a inovace.

Anketa

Jste pro přijetí Istanbulské úmluvy?

1%
98%
hlasovalo: 21467 lidí

Firmy mohou v této výzvě získat až 50 % způsobilých výdajů zpět formou dotace, maximálně 2 450 000 korun na jeden projekt. Podrobné informace o aktuální výzvě z OP TAK jsou dostupné ZDE.

Program OP TAK navazuje svým zaměřením na program OP PIK (Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost). Je tak pokračujícím stěžejním programem na podporu českých podnikatelů s financováním ze strukturálních fondů Evropské unie.

API má svá zastoupení ve všech krajských městech České republiky, zájemci o dotace z OP TAK zde mohou konzultovat své projekty. Informace je možné získat i telefonicky nebo e-mailem na zelené lince 800 800 777, programy@agentura-api.org. Všechny služby poskytované API zájemcům o dotace jsou zdarma.

Agentura pro podnikání a inovace (API) je státní příspěvková organizace s celostátní působností zřizovaná Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Je zprostředkujícím subjektem pro dotační programy podpory OP PIK a OP TAK. Mezi hlavní aktivity API patří administrace žádostí o dotace a projektů v průběhu realizace i udržitelnosti, poskytování informačního a konzultačního servisu zájemcům a žadatelům o dotace či pořádání tematických odborných seminářů. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…