ASORKD: Připomínky k novele zákona o ochraně památkového fondu

26.10.2015 16:08

Význam propojení stavebního zákona se zákonem o ochraně památkového fondu a zákonem o veřejných zakázkách

ASORKD: Připomínky k novele zákona o ochraně památkového fondu
Foto: Archiv PR
Popisek: Pavel Ries

Vládu čeká projednání novely stavebního zákona a novel stavebního zákona a novely zákona o veřejných zakázkách. Naše asociace zpracovala připomínky k novele zákona č. 20/1987 o ochraně památkového fondu. V části týkající se architektonického dědictví zdůrazňujeme souvislost a nezbytnost vzájemného propojení všech těchto tří zákonů - stavebního, památkového a tím i zákona o veřejných zakázkách.

Požadujeme jedinou územně plánovací dokumentaci pro památkově chráněná území, zpracovanou podle územního plánu zóny (stavebního zákona), zahrnující požadavky památkové ochrany. Dosavadní dvojí územně plánovací dokumentace – plán ochrany území (případně samostatný regulační plán) a plán územní - vyžaduje následnou koordinaci obou dokumentů, nezaručuje jednoznačný výstup a tím otevírá možnosti pro korupci. Jednotná závazná územně plánovací dokumentace, zpracovaná možnosti pro korupci. Jednotná závazná územně plánovací dokumentace, zpracovaná možnosti pro korupci. Jednotná závazná územně plánovací dokumentace, zpracovaná možnosti pro korupci. Jednotná závazná územně plánovací dokumentace, zpracovaná možnosti pro korupci. Jednotná závazná územně plánovací dokumentace, zpracovaná v podrobnosti, která by umožnila nahrazovat územní rozhodnutí (zóna, m 1:1000), zpracovaná na základě kvalifikovaných rozborů stavu území z hlediska památkové ochrany, je naopak jediným prostředkem schopným potlačit korupci v této významné oblasti silně rozšířenou.

Poskytovala by investorovi podklad již pro investiční záměr a zabránila by komerčnímu zneužívání chráněných území a systematickému ničení památkových hodnot.hodnot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…