ASZ ČR: Únor 1948 a 2018 - paralela pouze náhodná?

22.02.2018 18:26

Přijďte v neděli 25. února 2018 ve 13 hodin na pražské Václavské náměstí!

ASZ ČR: Únor 1948 a 2018 - paralela pouze náhodná?
Foto: ASZ ČR
Popisek: ASZ ČR

Zákazy, příkazy, zabírání funkcí, růst moci jedné strany a několika lidí, ovládání médií a státního majetku - to vše předcházelo Únoru 1948 - ne hned, ale zprvu nenápadně, postupně. Pokud i vy vidíte jistou paralelu mezi událostmi té doby a současnou situací, pokud i vy cítíte ohrožení svobody a demokracie v této zemi, přijďte v neděli 25. února 2018 ve 13 hodin na pražské Václavské náměstí.

Asociace soukromého zemědělství ČR je v den, kdy si připomínáme 70 let od únorového puče, společně se svými sedmi členskými organizacemi, mezi něž patří např. Svaz vlastníků půdy ČR nebo Vinařská asociací ČR, a dalšími více než dvaceti podnikatelskými asociacemi a občanskými iniciativami jako jsou Strana soukromníků České republiky, Podnikatelské odbory - Unie podnikatelských a živnostenských spolků, Sdružení podnikatelů a živnostníků ČR, Asociace farmářských tržišť ČR a další, organizátorem Demonstrace za svobodu, demokracii a svobodné podnikání.  

„Velmi dobře si uvědomujeme, že podmínkou naší existence a dalšího úspěšného fungování je svoboda ve společnosti a svoboda v rozhodování. Proto nás velmi zneklidňují tendence, které se v poslední době staly takřka normou. Ať je to vyznamenávání bývalých komunistických nomenklaturních kádrů, vykreslování šedivého období bolševické vlády růžovými barvami nebo zpochybňování celého polistopadového vývoje směrem ke svobodné společnosti bývalými estábáky deroucími se bezostyšně k moci. O nesmyslných regulacích všech a všeho ve jménu všeobecného dobra ani nemluvě… Naše organizace také dlouhodobě varuje a aktivně vystupuje proti tzv. agrofertizaci venkova - novodobé formě kolektivizace, kdy dochází k postupné devastaci krajiny i života na venkově a útlumu malého, především rodinného podnikání, zániku venkovských hospod, malých krámků a živností,“ upozorňuje předseda ASZ ČR Josef Stehlík a dodává: „Je skutečně nejvyšší čas, abychom se tomuto trendu aktivně vzepřeli a dali jasně najevo, že chceme být opět svobodnými občany ve své zemi.“

Hranice mezi svobodou a totalitou je velmi křehká - i v roce 1948 si málokdo myslel, že svoboda a demokracie budou na více než čtyřicet let zakázanými pojmy. Dáme společně najevo, že nám budoucnost této země není lhostejná?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…