AŽD Praha: Soutěž o nejlepší grafický návrh vlaku 851.026-5 má svého vítěze

04.12.2012 10:25

Unikátní soutěž vypsaná společností AŽD Praha o nejlepší návrh nové grafické podoby motorového vozu 851.026-5 je u konce. Vítězem se stalo Outsourcingové centrum GSA Brno, za něž poslal návrh jednatel Pavel Vaníček. Odměnou mu bude plně funkční model H0 bardotky 749.039 v barvách AŽD Praha v hodnotě asi 10 000 korun.

AŽD Praha: Soutěž o nejlepší grafický návrh vlaku 851.026-5 má svého vítěze
Foto: AŽD Praha
Popisek: AŽD Praha

„Autorovi vítězného návrhu bychom chtěli srdečně pogratulovat. V početné konkurenci zvítězil poměrně jednoznačně. Z celkových 197 respondentů mu dalo svůj hlas rovných devadesát,“ uvádí tiskový mluvčí AŽD Praha Jiří Dlabaja. V anketě hlasovali novináři píšící o železnici a zaměstnanci AŽD Praha.

Rekonstruovaný motorový vůz 851.026-5 chce společnost AŽD Praha využít jako měřící vůz evropského systému vlakového zabezpečovače ETCS. „Vlak bude k měření připraven na přelomu září a října 2013. Právě byly dokončeny projektové práce a začne se s vlastní rekonstrukcí motorového vozu. V dubnu bude instalováno technologické vybavení vozidla a původní motor bude vyměněn za Catepillar C 27,“ upřesňuje Jiří Dlabaja. Řídicí systém motorového vozu dodá společnost MSV elektronika. Poté bude instalováno Automatické vedení vlaku AVV a v červenci nastane instalace měřicí technologie ETCS.

Tato technologie má za úkol sjednotit zabezpečovací systémy v Evropě. Do jeho vývoje se zapojila také AŽD Praha, která vyhrála výběrové řízení na jeho instalaci u nás.

Grafická soutěž byla ukončena 16. listopadu. Přišlo celkem 43 návrhů, z nichž podmínky splnilo 31. Kompletní výsledky soutěže najdete na stránkách www.azd.cz/soutez.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…