AŽD Praha získala další zakázku v Litvě

03.03.2014 8:40

Česká společnost AŽD Praha podepsala na začátku tohoto roku smlouvu na doplnění a úpravu řídících a zabezpečovacích technologií pro litevskou železnici na trati Kaunas – Kazlu Ruda. Zakázka má hodnotu více než 43 milionů korun a je součástí rekonstrukce železničního koridoru Rail Baltica.

AŽD Praha získala další zakázku v Litvě
Foto: AŽD Praha
Popisek: AŽD Praha

„Úprava se bude týkat čtyř elektronických stavědel ESA 11-LG a elektronického automatického bloku ABE-1-LG, kterými AŽD Praha již dříve vybavila koridorovou trať Kaunas - Kybartai,“ upřesňuje zadání Ing. Petr Žatecký, ředitel odboru zahraničního obchodu AŽD Praha.

Železniční koridor Rail Baltica propojuje evropskou železniční síť s pobaltskými státy. Rail Baltica je jedním z prioritních projektů TEN-T Evropské unie. Odhadem zde utratí 3,2 až 3,7 miliardy EUR. Z uvedené sumy přibližně 550 milionů EUR proinvestuje na území Litvy, kde se po etapách buduje a modernizuje úsek o délce 335 kilometrů se standardním evropským rozchodem kolejí.

AŽD Praha ještě letos plánuje svou účast na dalších dvou výběrových řízení na modernizaci železniční zabezpečovací a telekomunikační techniky v rámci projektu Rail Baltica.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…