Adventní koncerty letos podpoří stou organizaci. Česká televize o Vánocích pomáhá již 25 let

28.11.2015 12:49

Tradiční Adventní koncerty pořádá Česká televize již pětadvacet let. Letos sbírka, která doposud rozdělila 170 milionů korun, podpoří již stou neziskovou organizací. Adventní koncerty 2015 nabídnou jedinečné hudební zážitky z prostředí Břevnovského kláštera, Lorety, vyšehradské baziliky sv. Petra a Pavla a chrámu sv. Mikuláše. Všechny koncerty budou navíc poprvé živě přenášené v Brně a Ostravě na vánočních trzích.

Adventní koncerty letos podpoří stou organizaci. Česká televize o Vánocích pomáhá již 25 let
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

„Tradice Adventních koncertů a s ní spojená předvánoční dobročinná sbírka, kterou pořádá Česká televize již od roku 1991, je dnes neodmyslitelnou součástí národního projevu dobročinnosti a štědrosti,“ říká vedoucí komunikace České televize Alžběta Plívová.

První letošní Adventní koncert vysílaný přímým přenosem v neděli 29. listopadu z Tereziánského sálu Břevnovského kláštera podpoří občanské sdružení Asistence o. p. s. z Prahy, jež dvacet let poskytuje služby osobní asistence a sociální rehabilitace lidem s tělesným a kombinovaným postižením. O týden později je přenos z pražské Lorety věnován Domovu u Zámku z Chvalkovic na Hané a třetí z chrámu sv. Petra a Pavla na Vyšehradě Domovu sv. Vincenta de Paul v Dolním Podluží. 

Poslední přímý přenos z chrámu sv. Mikuláše na Malé Straně pak pomůže Mobilnímu hospici Ondrášek z Ostravy. Televizní diváci mohou koncerty sledovat v přímém přenosu vždy v neděli od 17:30 hodin na ČT1.

Večery budou provázet Jan Potměšil a Ester Janečková, kteří uvítají pěvecké sbory a oblíbené interprety, mezi kterými bude například David Koller, Eva Urbanová, Václav Mišík, Olympic, Pavel Šporcl či Daniel Hůlka. Letos koncerty ozvláštní zapojení osobností České televize – Jakuba Železného, Marcely Augustové, Vojtěcha Bernatského, a Daniely Písařovicové, kteří navštívili jednotlivé organizace.

O Adventní koncerty nebudou ochuzeni ani návštěvníci vánočních trhů v Brně a Ostravě. Na náměstí Svobody v Brně se budou promítat každou neděli s komentářem Aleše Zbořila a v Ostravě je bude možné sledovat na Masarykově náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…