Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners zakládá vzdělávací Akademii

30.03.2014 10:53

Od března 2014 se rozšiřuje skupina společností Havel, Holásek & Partners zahrnující advokátní kancelář a nadaci o vzdělávací akademii v oboru práva. Akademie Havel, Holásek & Partners navazuje na dosavadní úspěšné vzdělávací projekty advokátní kanceláře a nabídne každý měsíc několik seminářů vedených špičkovými experty v moderních výukových prostorách v novém sídle pražského Florentina.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners zakládá vzdělávací Akademii
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

„K rozvoji naší kanceláře v oblasti vzdělávání nás inspiroval nejen zájem našich klientů, ale také mimořádný potenciál, který v této oblasti můžeme nabídnout, ať už jde o špičkové odborníky, široké know-how nebo exkluzivní zázemí nových prostor Florentina,“ říká řídící partner kanceláře Jaroslav Havel a dodává: „Akademie navazuje na dosavadní aktivity kanceláře v oblasti vzdělávacích odborných akcí, které reagují na aktuální otázky právní legislativy, ale mohou být rovněž přizpůsobeny praktickým řešením, potřebám a přáním klientů.“

V advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners působí čtyři přední odborníci s akademickým zázemím, František Korbel, Filip Melzer, Petr Tégl a Milan Hulmák. Tato čtveřice spolu s dalšími experty na dílčí oblasti soukromého práva tvoří nejsilnější tým v rámci jedné advokátní kanceláře zaměřený na rekodifikaci soukromého práva v České republice. Všichni čtyři experti se podíleli na přípravě nového občanského zákoníku, jsou autory velkých komentářů vydávaných u nakladatelství Leges a C. H. Beck, lektory Justiční akademie pro vzdělávání soudců a členy poradních orgánů Ministerstva spravedlnosti a vlády – Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) na Ministerstvu spravedlnosti a Legislativní rady vlády nebo komise pro soukromé právo na Úřadu vlády. Všichni mají letité zkušenosti se vzděláváním, pravidelně přednáší a publikují v odborném tisku.

„Na počátku se chceme zaměřit zejména na velmi specializované vzdělávání v oblasti nového občanského zákoníku a zákona o obchodních korporacích, neboť je po něm největší poptávka. Postupně budeme naše služby rozšiřovat i na další oblasti práva. Klíčová pro nás budou přání a potřeby našich klientů, případně i dalších zájemců. Díky tomu, že jsme největší advokátní kanceláří v Česku se širokým záběrem nabízených služeb, jim můžeme „ušít na míru“ semináře a školení ze všech oblastí práva vedené špičkovými interními právníky nebo i dalšími lektory z vysokých škol,“ říká partner kanceláře František Korbel, který má rozvoj Akademie na starosti.

Vysoká úroveň vzdělávacích služeb souvisí také se zázemím advokátní kanceláře. Většina seminářů bude probíhat v prostorách moderního centra Florentinum, kde kancelář od začátku letošního roku sídlí a kde jsou také vhodné prostory s nejmodernější výukovou technikou.

Mgr. František KORBEL, Ph.D.

František Korbel (38) je advokát, partner advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners a ředitel vzdělávací Akademie Havel, Holásek & Partners. Vysokoškolský učitel na Právnické fakultě UK v Praze, v letech 2007 – 2013 náměstek několika ministrů spravedlnosti pro legislativu a informatiku a místopředseda Legislativní rady vlády. Studoval Právnickou a Filozofickou fakultu MU v Brně a Fakultu sociálních věd UK v Praze, absolvoval řadu stáží na právnických fakultách v Německu a Rakousku. Působil na Ústavním soudu a posléze jako právník, zastupitel a radní v domovském Táboře. Na Ministerstvu spravedlnosti řídil rekodifikaci soukromého práva. Je zakládajícím členem výkladové Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti. Je lektorem Justiční akademie, publikuje a přednáší v oboru občanského a správního práva, informačních technologií a legislativy. Je spoluautorem velkého komentáře k novému občanskému zákoníku u nakladatelství Leges a populárních převodových tabulek mezi starým a novým soukromým právem.

JUDr. Filip Melzer, LL.M., Ph.D.

Filip Melzer (38) je Of Counsel v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners. Studoval na univerzitách v Brně, Frankfurtu nad Odrou, Pasově a Vídni. V minulosti působil u Nejvyššího správního soudu a Ústavního soudu. V letech 2010 až 2012 byl náměstkem ministra spravedlnosti pro oblast justice. Je členem Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti, působí jako lektor Justiční akademie pro školení soudců v oblasti nového soukromého práva a přednáší na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde byl v letech 2008 až 2010 proděkanem. Hlavní spoluautor velkého komentáře k novému občanskému zákoníku vydávaného nakladatelstvím Leges.

JUDr. Petr Tégl, Ph.D.

Petr Tégl (36) je Of Counsel v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners. Absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a dále studoval právo v Mnichově a Wroclawi. Člen Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti. Člen komise pro soukromé právo Legislativní rady vlády. Lektor Justiční akademie ČR pro vzdělávání soudců, vědecký pracovník Ústavu státu a práva Akademie věd ČR a vysokoškolský učitel občanského práva na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Spolu s Filipem Melzerem je hlavním spoluautorem velkého komentáře k novému občanskému zákoníku vydávaného nakladatelstvím Leges.

 JUDr. Milan Hulmák Ph.D.

Milan Hulmák (39) je Of Counsel v advokátní kanceláři Havel, Holásek & Partners. Absolvoval Fakultu právnickou ZČU v Plzni. Od roku 1998 se věnuje výuce občanského práva hmotného a procesního. Do roku 2011 na katedře soukromého práva a civilního procesu FPR ZČU, nyní na katedře občanského a pracovního práva na Právnické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Působí též jako lektor pro Justiční akademii ČR a Justičnú akademiu SR. Spolupracuje dlouhodobě na projektech Grantové agentury ČR i  APPV SR. Je členem pracovní komise Legislativní rady vlády pro soukromé právo, Rekodifikační komise a Komise pro aplikaci nové civilní legislativy (KANCL) při Ministerstvu spravedlnosti. Je autorem publikace Uzavírání smluv v civilním právu, spoluautorem komentářů občanského zákoníku a autorem či spoluautorem řady dalších odborných publikací a článků v oblasti soukromého práva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

11:46 Nadace ČEZ: V Pardubicích byly vysazeny tradiční odrůdy stromů

Lokalita U Trojice v Pardubicích prochází změnou. Byly zde vysazeny tradiční odrůdy ovocných stromů.…