Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners získala dvě prvenství v soutěži Právnická firma roku

13.11.2013 13:55

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners uspěla i v šestém ročníku soutěže Právnická firma roku a stejně jako v minulých pěti letech si odnesla ocenění z oborových kategorií. V letošním ročníku zvítězila v oblasti práva hospodářské soutěže a již tradičně v oblasti telekomunikací a médií. Umístila se ale téměř ve všech hodnocených kategoriích mezi nejvíce doporučovanými firmami. Výsledky vyhlásil pořadatel soutěže, společnost EPRAVO.CZ.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners získala dvě prvenství v soutěži Právnická firma roku
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

„Výsledky soutěže reflektují dlouholeté úsilí naší kanceláře poskytovat klientům kvalitní a komplexní právní poradenství a jsou zároveň důkazem toho, že jsme se v uplynulých letech etablovali ve všech důležitých právních oblastech,“ říká Jaroslav Havel, řídící partner advokátní kanceláře Havel, Holásek & Partners.

„Proto i nadále posilujeme tým právníků a manažerů kanceláře, abychom udrželi vysoký standard služeb nejen na partnerské úrovni, ale napříč všemi pozicemi,“ dodává Jaroslav Havel.

Kancelář pokrývá v zásadě všechny právní obory a odvětví podnikání. Svědčí o tom i umístění ve 14 kategoriích z celkových 15, tedy ve všech, kterých se účastnila. Oba vítězné týmy právníků patří k nejzkušenějším a nejrychleji rostoucím v daných oblastech v České republice i na Slovensku. Soutěžnímu právu se věnuje tým deseti právníků řízených partnerem Robertem Nerudou, který v minulosti působil jako místopředseda Úřadu na ochranu hospodářské soutěže.

Stejně velký je i tým specializující se na oblast IT, telekomunikací a médií, který svou kvalitu dokazuje každoročně právě umístěním v soutěži. Svoji kategorii letos vyhrál již počtvrté. „Oborová vítězství a umístění v soutěži Právnická firma roku jsou výsledkem zajímavých projektů, na kterých jsme v letošním roce pracovali. Těchto výsledků však nelze dosahovat bez našich klientů a obchodních partnerů, kterým tímto děkujeme za důvěru. Díky ale patří i všem kolegům, kteří odvádějí vynikající práci,“ říká Jaroslav Havel.

Havel, Holásek & Partners je s týmem více než 160 právníků, několika desítek studentů právnických fakult a více než 400 spolupracovníků včetně 130 zaměstnanců spolupracující inkasní agentury Cash Collectors největší advokátní kanceláří v České a Slovenské republice a nejrychleji rostoucí právnickou firmou v regionu střední a východní Evropy. Od svého založení v roce 2001 Havel, Holásek & Partners trvale roste v průměru o 25 % v tržbách ročně. Obrat kanceláře za poslední rok činí 473 milionů korun. V letošním roce kancelář rozšířila své řady například o Lenku Hejdukovou, novou obchodní ředitelku, která do kanceláře přišla po téměř osmnácti letech svého působení v globální poradenské firmě PricewaterhouseCoopers a dále o partnera Františka Korbela, bývalého náměstka Ministerstva spravedlnosti a spoluautora nového občanského zákoníku, který v Havel, Holásek & Partners zodpovídá právě za implementaci nového občanského zákoníku a oblast veřejné správy.

O soutěži Právnická firma roku

Právnická firma roku je oborová soutěž hodnotící kvalitu právního servisu na území České republiky zejména mezi velkými advokátními kancelářemi. Poprvé byla soutěž vyhlášena v roce 2008. Jejím pořadatelem je společnost EPRAVO.CZ, která provozuje právní informační server www.epravo.cz a každoročně pořádá i soutěž Právník roku. Letos se soutěžilo v 15 oborových a 3 speciálních kategoriích a o výsledcích rozhodli hodnotitelé z řad zástupců předních českých a mezinárodních společností, samotných advokátních kanceláří a společnosti EPRAVO.CZ. Vyhlášení šestého ročníku soutěže Právnická firma roku 2013 proběhlo 11. listopadu.

Advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners je s týmem téměř 160 právníků, několika desítkami studentů právnických fakult a celkem téměř 400 spolupracovníky, včetně 130 zaměstnanců spolupracující inkasní agentury Cash Collectors, největší česko-slovenskou právnickou firmou. Kancelář v současné době poskytuje služby zhruba 1000 klientům, z toho cca 70 společnostem na seznamu 500 nejvýznamnějších světových společností Fortune 500 a cca 40 společnostem z žebříčku největších českých firem Czech Top 100. Advokátní kancelář je podle výsledků oficiální soutěže Právnická firma roku na základě počtu umístění v posledních šesti letech nejúspěšnější českou advokátní kanceláří. Kancelář v  roce 2013 získala prvenství od agentur Thomson Reuters, Mergermarket a Global Law Experts za poradenství při fúzích a akvizicích. V letošním roce byla také klienty nejlépe hodnocenou kanceláří v České republice v rámci ILO Client Choice Awards. Právníci kanceláře jsou pravidelně uváděni mezi vedoucími či doporučovanými specialisty mezinárodními ratingovými publikacemi jako jsou PLC Cross-border, European Legal 500, Chambers Global Guide, European Legal Experts, Global Law Experts a IFLR 1000; tyto publikace uvádějí advokátní kancelář Havel, Holásek & Partners jako jednu z předních právnických firem pro transakce realizované v České republice v oblasti fúzí a akvizic, obchodního práva a práva obchodních společností, bankovního a finančního práva, práva kapitálových trhů, restrukturalizace a insolvence, stavebního práva, práva nemovitostí, pracovního práva a řešení sporů. Kancelář má komplexní mezinárodní podporu dostupnou pro české a slovenské advokátní kanceláře. Je součástí tří z deseti nejprestižnějších mezinárodních právnických sítí: World Law Group, State Capital Group a First Law International, které sdružují celkově více než 200 předních světových právnických firem. Klienti tak mají přístup k mezinárodním i lokálním znalostem a odbornosti prostřednictvím více než 25 tisíc právníků v přibližně 100 zemích světa. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…