Albatros Media posiluje na poli beletrie pro dospělé. Koupil nakladatelství DOMINO

18.04.2019 9:37

Nakladatelský dům Albatros Media a. s. dnes oznámil, že pokračuje ve své akviziční expanzi a ve středu 17. dubna koupil 100% obchodní podíl v nakladatelství DOMINO. To je českým čtenářům v současné době nejvíce známo jako silný hráč na poli detektivních románů a thrillerů. Právě tyto žánry jsou mezi čtenáři jedněmi z nejpopulárnějších a akvizicí DOMINA tak Albatros Media pokračuje v dlouhodobé strategii posilování své pozice v segmentu fiction pro dospělé.

Albatros Media posiluje na poli beletrie pro dospělé. Koupil nakladatelství DOMINO
Foto: Albatros Media
Popisek: Albatros Media

Akvizice nakladatelství DOMINO je třináctou akvizicí nakladatelského domu Albatros Media, kterému by měla přinést zvýšení konsolidovaného ročního obratu na cca 1 miliardu korun. Součástí transakce je dohoda o dalším využívání značky DOMINO. Albatros Media tak bude i nadále pokračovat ve vydávání titulů pod značkou DOMINO. Cena transakce nebude po dohodě obou stran zveřejněna.

Hlavním důvodem akvizice je podle Václava Kadlece, generálního ředitele Albatros Media, právě silná pozice DOMINA v rámci segmentu krimi literatury. „Vkus čtenářů se sice mění, ale krimi u nás dlouhodobě patří k nejoblíbenějším žánrům. Detektivky jsou pro čtenáře atraktivní a představují setrvale rostoucí segment literatury. Současná krimi už navíc není jen odpočinkovým čtením, řeší palčivé společenské problémy, a dostávají se do ní i témata jakými jsou terorismus, migrační krize nebo kybernetické útoky. Portfolio nakladatelství DOMINO je navíc širší a v jeho produkci jsou zastoupeny i další výrazné žánry, například společenské romány,“ míní Václav Kadlec.

Nakladatelský dům Albatros Media podle něj za poslední tři roky navýšil produkci detektivek a thrillerů zhruba o třetinu a chce v ní i nadále posilovat. Mimo jiné i díky akvizici DOMINA. „Jsem nesmírně rád, že do našeho portfolia přibydou tak zvučná jména, jakými jsou Michael Connelly, Jeffery Deaver, Sharon Bolton, Steve Berry nebo Lisa Jackson,“ dodává Kadlec.

Na vydání novinek od všech zmíněných autorů se milovníci krimi mohou těšit ve druhé polovině roku 2019. Domino si na čtenáře ale pod křídly Albatros Media chystá mnohem víc, například na nová jména, která mají potenciál stát se v brzké budoucnosti žánrovou špičkou. „Těším se, že zázemí silné nakladatelské skupiny Albatros Media nám umožní mnohem efektivnější práci s našimi autory a přinese lepší možnosti pronikání našich titulů k čtenářům. A to nejen v rámci žánru krimi, ale také v rámci naší ediční řady Inteligentních románů pro inteligentní ženy nebo společenských románů literárnějšího charakteru,“ říká Karin Lednická, zakladatelka a majitelka nakladatelství DOMINO.

Nakladatelství DOMINO založila v roce 1997 Karin Lednická, která dodnes stojí v jeho čele. Už od svého vzniku nakladatelství vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku. V současné době nabízí produkce DOMINA ucelenou škálu podžánrů spadajících do kategorie krimi literatury: tradiční thrillery i psychothrillery, napínavé příběhy s historickou zápletkou, procedurální i noirové romány, ale také žánrovou literaturu s významným společenským či politickým přesahem. Kromě edice Napětí, která tvoří nejvýznamnější část produkce, vydává DOMINO i společenské romány s vyššími literárními ambicemi.

Produkce nakladatelského domu Albatros Media pokrývá více než 17% nakladatelského trhu v České republice; každoročně uvede na trh více než 2 000 nových knih. Vedle patnácti samostatných nakladatelství (Albatros, CooBoo, Motto, XYZ, CPress, ComputerPress, BizBooks, Edika, Management Press, B4U Publishing, Fragment, Egmont, Kniha Zlín, Vyšehrad a Panteon) vlastní Albatros Media také stoprocentní podíl v distributorech elektronických knih eReading.cz a Palmknihy a vydává knihy též v rámci partnerského projektu Edice České televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…