Alea si jde na finGOOD pro 2 miliony korun. Ve dvou dřívějších kampaních získala již přes 3 miliony

17.04.2018 15:57

Dva miliony korun, tolik chce získat český výrobce sportovního vybavení Alea na platformě finGOOD, která zprostředkovává úvěry od investorů z řad veřejnosti.

Alea si jde na finGOOD pro 2 miliony korun. Ve dvou dřívějších kampaních získala již přes 3 miliony
Foto: finGOOD
Popisek: finGOOD

Alea je na finGOODu již potřetí, v roce 2017 se jí podařilo získat 3,1 milionu korun. Aktuálně chce česká firma oblékající například daviscupový tým získat dva miliony korun s úrokem 7 % na čtyři roky. Firma získané finanční prostředky využije k modernizaci technologií ve výrobě.

Alea je předním českým výrobcem sportovního vybavení, a především pak oblečení. Firma se sídlem v Písku obléká více než pětadvacet profesionálních národních sportovních týmů a jednotlivců, mezi které patří fedcupový a daviscupový tým nebo například tým Buggyra racing. „Díky finGOODu jsme dokázali najít alternativu financování dalšího růstu firmy, aniž bychom museli být závislí na bankovních domech. Naším plánem je s finGOODem spolupracovat dlouhodobě, líbí se nám, že náš růst podporují lidi, kteří zároveň získávají možnost se blíže seznámit s naší firmou a našimi produkty,“ vysvětluje Josef Kropáček, majitel společnosti Alea.

„Ve finGOODu věříme ve spojování investorů a perspektivních firem. Fakt, že se k nám Alea vrací již potře-tí, nás velmi těší. Po skončení třetího financování překročíme částku pěti milionů, kterou jsme pro společ-nost Alea získali. Již v dalších týdnech přivedeme na naši platformu další zajímavé značky a firmy, které osloví i další investory z řad veřejnosti, kteří objeví peer2business jako příležitost zhodnoceních svých pe-něz,“ komentuje Marek Galetka, spoluzakladatel společnosti finGOOD. Kampaň poběží do chvíle dosažení cílové částky, nejdéle však 60 dnů od spuštění.

Více o finGOOD

FinGOOD je česká crowdfundingová platforma zaměřující se především na české firmy, které hledají alternativní finan-cování svých projektů. FinGOOD propojuje tyto společnosti s necelou tisícovkou registrovaných uživatelů, kteří mají možnost podílet se na úvěru, který firma pro své projekty a další růst potřebuje. FinGOOD financuje české firmy od listopadu 2016 a od té doby jim zprostředkoval necelých třináct milionů korun. Služeb této P2B platformy využil napří-klad tradiční výrobce českých hodinek PRIM nebo výrobce sportovního oblečení Alea.

FinGOOD založili v srpnu roku 2014 Roman Vyorálek a Marek Galetka. Mezi investory firmy patří společnosti Arfin nebo startupová platforma Busyman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…