Americký expert na politický islám přijede přednášet do Prahy

22.04.2015 16:01

Postoj islámu vůči nemuslimům, právo šaría v metropolích moderního světa, Islámský stát. To jsou aktuální témata zahraniční i domácí politiky. Jasné odpovědi na otázky islámské problematiky budou mít možnost Pražané slyšet ve středu 29. dubna, na Marjánce na Bělohorské ulici.

Americký expert na politický islám přijede přednášet do Prahy
Foto: Vít Hassan
Popisek: V Teplicích proti muslimům

Bill Warner, americký vědec, který podstatnou část svého života strávil studiem islámských textů, je posledních 14 let třídí do přehledných grafů a jednoduchých analýz. Bez emocí či pocitů a na základě vědeckého přístupu je schopen islám přiblížit v jeho nejsrozumitelnější formě. Přednáška začíná v 19 hodin.

Stále častější útoky Islámského státu a džihádistů ve Francii, Tunisku, Anglii a na dalších místech světa již nelze přehlédnout. Od pádů letadel na americké Světové obchodní centrum v září 2001 jich bylo dle monitoringu stránky http://thereligionofpeace.com napočítáno přes 25 000. Všichni si kladou stejnou otázku: Je Islámský stát pravý islám a je svatá válka proti bezvěrcům obsahem těchto učení? Odpovědi na tyto ožehavé otázky můžeme najít v publikacích Billa Warnera i na jeho dubnové tour, v rámci které proběhnou přednášky v Praze, Bratislavě a Wroclawi.
Jedním z útoků motivovaných islámem bylo napadení redakce francouzského deníku Charlie Hebdo a zavraždění dvanácti jeho novinářů. Warner k incidentu dodává:„Muslim je ten, kdo následuje Mohamedovu sunnu a Alláhův korán. V textech sunny nacházíme situace, kdy je na Mohamedovo přání zabit umělec, který učení islámu satiroval.“

Mohamedův život slouží jako dokonalý vzor pro všechny muslimy. Když tedy nahlédneme do jeho osmisetstránkové biografie nazvané síra a dalších příběhů vycházejících z jeho života, tzv. hadísů, pracujeme s tím, čemu se souhrnně říká sunna (česky „cesta“). Společně s koránem tvoří tyto publikace tzv. trilogii islámského systému. „Mohamed je klíčem k pochopení islámu. Každý dokáže pochopit životopis člověka,“ vysvětluje prezident Centra pro studium politického islámu (CSPI International) Bill Warner.

CSPI International je mezinárodní vzdělávací hnutí, které se zabývá informováním veřejnosti o politickém islámu, kritickými rozbory kořenových islámských textů a nabídkou jednoduchého vzdělávacího systému. „CSPI je jedinečné v tom, že ze složitých a těžce čitelných knih dělá přehledné, stručné a jasné publikace a videa,“ doplňuje Warner, který studiem islámských učení strávil přes 50 000 hodin svého života.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…