Aplikace EPP Pomáhej pohybem splnila přání handicapovaným sportovcům z Liberecka

06.08.2015 13:29

V rámci handy cyklo maratonu muselo 31 týmů ujet 2 222 kilometrů během 111 hodin. Třetí ročník závodu se jel za podpory Nadace ČEZ a pomohl těm, co se teprve učí s handicapem žít. Ze severních Čech je to Vladimír Macháček z Liberce a Karel Caidler z Osečné. Oběma sportovcům věnovala Nadace ČEZ díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem finanční příspěvek na sportovní vybavení.

Aplikace EPP Pomáhej pohybem splnila přání handicapovaným sportovcům z Liberecka
Foto: cez.cz
Popisek: Karel Caidler s šekem.

V průběhu letošního ročníku cyklo maratonu mohli jeho účastníci, fanoušci i diváci pomoci handicapovaným sportovcům nastoupit do příštího maratonu na vlastních kolech či zlepšit jejich zdravotní stav. Stačilo si stáhnout aplikace EPP Pomáhej pohybem zdarma do mobilu a vyrazit na kolo, na procházku nebo si jít zaběhat. Vysportované body pak mohli všichni věnovat jednomu z handicapovaných sportovců.

Symbolické šeky byly sportovcům předány v cíli závodu na Ladronce. Všichni kdo formou aplikace EPP Pomáhej pohybem přispěli, pomohli také Vlastimilovi z Liberce získat nové tandemové kolo a Karlovi z Osečné veslovací trenažer (viz přiložené foto v příloze).

Příběhy handicapovaných sportovců z Liberecka:

Vlastimil Macháček z Liberce se od narození potýkal s vrozenou zrakovou vadou degenerativního charakteru, která později vyvrcholila naprostou ztrátou zraku. Ke sportu přičichl v době studií na Deylově konzervatoři pro zdravotně postižené, kde nejprve občas, později celkem pravidelně vyrážel na dálkové turistické pochody. Když se přestěhoval za prací do Liberce, začal se pravidelně věnovat turistice, běhání, v zimě běžeckému lyžování a nakonec i tandemu. Jezdí pravidelně o víkendech, v době letních prázdnin, ale i během školního roku s kolegou ze školy. Jeho kolo je už ale velmi staré a nevyhovující, přestože v loňském roce na něm absolvoval Handy cyklo maraton. Příspěvek Nadace ČEZ na tandemové kolo 40 000 Kč.

Vlastimil Macháček z Liberce

Karel Caidler z Osečné skončil po úraze v květnu loňského roku na invalidním vozíčku s diagnózou kvadruplegik. Cvičením se jeho stav postupně zlepšuje, byť ne tak rychle, jak by si přál. Cvičí denně několik hodin, postupně se zapojuje do práce. Pracuje jako grafik na Technické univerzitě v Liberci. V Centru Paraple si vyzkoušel veslovací trenažér a zjistil, že jej posilování nejen velmi baví, ale navíc mu posilování horní části těla usnadňuje přesun na vozík a do auta. A rád bych na něm cvičil každý den doma. Příspěvek Nadace ČEZ na veslovací trenažer 40 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PR článek

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…