Apogeo Group: Příští týden vyprší prodloužený termín pro daňové přiznání 2017. Jak si jej beztrestně prodloužit?

27.06.2018 12:01

Už příští týden, 2. července, vyprší prodloužený termín pro podání daňového přiznání za rok 2017. Podle předpokladů bude podáno zhruba 270 tisíc přiznání k dani z příjmu právnických osob a kolem 350 tisíc přiznání k dani z příjmů fyzických osob.

Apogeo Group: Příští týden vyprší prodloužený termín pro daňové přiznání 2017. Jak si jej beztrestně prodloužit?
Foto: apogeo.cz
Popisek: APOGEO - logo

„V tomto prodlouženém termínu podávají přiznání ti poplatníci, kteří udělili a uplatnili plnou moc poradci ve lhůtě do 3. dubna 2018, a dále ti, kteří mají ze zákona povinnost mít účetní závěrku ověřenou auditorem,“ připomíná Jiří Žežulka, daňový expert české poradenské společnosti APOGEO Group.

V termínu pro podání daňového přiznání je daň také splatná. „Pokud však daňový subjekt uhradí daňovou povinnost do pátého pracovního dne od lhůty pro podání daňového přiznání, nebude za toto zpoždění nijak sankcionován,“ upozorňuje Žežulka.

Platbu tak lze podle něj provést ještě 10. 7. bez vzniku sankcí. „V tento den však musí být finanční prostředky již připsány na bankovní účet správce daně,“ zdůrazňuje expert.

Samotné přiznání je možné podat s „beztrestným“ zpožděním dokonce až 11. 7. Jiří Žežulka vysvětluje, jak k tomuto rozdílu došlo: „Každý z těchto úkonů upravuje jiná část příslušného zákona, přičemž jejich textace vznikaly samostatně.“ Proto prodlení u platby začíná 5. dnem po termínu, u podání přiznání až 6. dnem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…