Arcelor Mittal: Strojírna a slévárna opracovaly nejdelší výrobek ve své historii

01.03.2014 16:40

Společnost ArcelorMittal Engineering Products Ostrava (AMEPO), dceřiná společnost huti ArcelorMittal Ostrava, ukázala, že se nebojí výzev. Zatímco před pěti lety zde vyrobili největší kokilu za celou historii podniku o váze 140 tun, nyní dokončili strojní opracování nosníku lodního jeřábu o váze 35 tun dlouhého rekordních 26 metrů. Díky úspěšnosti náročné zakázky získala AMEPO objednávku na opracování několika kusů dalších nosníků stejného typu.

Arcelor Mittal: Strojírna a slévárna opracovaly nejdelší výrobek ve své historii
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Ve výběrovém řízení jsme uspěli díky našim dlouholetým zkušenostem ve výrobě technologicky náročných strojních celků pro hutě a příbuzné obory,“ říká Zdeněk Fluxa, ředitel společnosti AMEPO.

V historii strojírenského provozu jde o nejdelší výrobek, který se v něm kdy opracovával. Příprava tak náročného opracování zahrnovala stanovení pracovních postupů i vyloučení rizik v průběhu celého procesu od manipulace přes orýsování nosníku až po samotné ustavení a souběžné opracování na dvou největších horizontálních vyvrtávačkách.

„Jen samotná manipulace s takovým výrobkem vyžadovala detailní promyšlení způsobu upnutí a převozu nosníku dvěma spřaženými jeřáby tak, aby nedošlo k jeho deformaci a zároveň aby byla manipulace zcela bezpečná,“ dodává Fluxa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …