ArcelorMittal: Jedenáct generálních ředitelů vyzývá k zintenzívnění boje s ebolou

12.09.2014 12:24

Tvoříme skupinu jedenácti společností, které působí na území západní Afriky. Jsme pochopitelně znepokojeni, jaký dopad má virus ebola na ekonomiku postižených zemí a na blahobyt místních lidí, což je umocněno následnými rozhodnutími a činy, které souvisejí s cestováním do těchto zemí a obchodováním v rámci daných oblastí.

ArcelorMittal: Jedenáct generálních ředitelů vyzývá k zintenzívnění boje s ebolou
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

Naše společnosti se dlouhodobě zavázaly pomáhat rozvoji těchto zemí i jejich lidem a máme v úmyslu svým závazkům dostát. Vybudovali jsme pevné svazky se stovkami místních komunit, které jsou závislé na našem fungování. Bez ohledu na komplikovanou situaci usilujeme o normální fungování tam, kde nám to situace dovoluje s tím, že zdraví a bezpečnost našich zaměstnanců je pro nás vždy absolutní prioritou.

S obrovským respektem pohlížíme na organizace a obětavé jednotlivce, kteří vynakládají maximální úsilí, aby zabránili šíření této nákazy, a jsme připraveni je podporovat, stejně jako i vlády usilující o potlačení epidemie. Abychom podpořili zmíněné úsilí, my jako skupina, vedeme pravidelné rozhovory s vládami dotčených zemí, s nevládními organizacemi a dalšími pracovními skupinami.

Uvědomujeme si, že je zapotřebí vynaložit koordinované globální úsilí. Mezinárodní společenství již zaznamenalo úspěchy v bojích s přírodními živly, jako jsou např. hurikány nebo zemětřesení. Potřebujeme stejnou sílu a odhodlání, abychom byli schopni se vypořádat s epidemií, která má v dané oblasti potenciál páchat obrovské škody.

Proto apelujeme na mezinárodní společenství, aby shromáždilo své zdroje a poskytlo podporu k potlačení viru a tím umožnilo postiženým zemím, které se s epidemií potýkají, rychlé zotavení. Včerejší prohlášení presidenta Obamy, ve kterém hovořil o vojenské podpoře v dané oblasti je přesně ten typ činů, které postižené oblasti potřebují.

Existuje riziko, že přijatá opatření k omezení vycestování do zemí zasažených ebolou zhorší rostoucí humanitární krizi.

Ebola je bezpochyby děsivým virem, ale zároveň je to vir, který je při správném pochopení, ostražitosti a zavedených postupech odvratitelný a zvládnutelný. To je důvod, proč vyzýváme k okamžitému otevření humanitárních a ekonomických koridorů do postižených zemí s naléhavostí, aby mezinárodní společenství respektovalo ECOWAS (Hospodářské společenství západoafrických států) výzvy a zrušilo veškeré cestovní zákazy v souladu s doporučeními WHO (Světová zdravotnická organizace).

Bez podpory mezinárodního společenství bude situace pro tyto ekonomiky, z nichž mnohé se teprve stabilizují po dekádách občanských válek, ještě katastrofičtější.

African Mining Services
 John Kavanagh, General Manager for African Operations

ArcelorMittal
 Lakshmi Mittal, Chairman and CEO

Aureus Mining Inc
 David Reading, CEO

Dawnus Group
 Bob Jones, Managing Director

Golden Veroleum Liberia
 David Rothschild, Director

Hummingbird Resources Plc
 Dan Betts, CEO

IAMGOLD Corporation
 Stephen J.J. Letwin, President and CEO

London Mining Plc
 Graeme Hossie, CEO

MonuRent
 Tony Carr, CEO

Newmont Mining Corporation
 Gary Goldberg, President and CEO

Randgold
 Mark Bristow, CEO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …