ArcelorMittal podpoří dobročinné projekty rekordní částkou přes 770 tisíc

11.05.2013 10:12

Už posedmé přispívá ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti prostřednictvím svých zaměstnanců neziskovým organizacím v Moravskoslezském kraji na veřejně prospěšné projekty.

ArcelorMittal podpoří dobročinné projekty rekordní částkou přes 770 tisíc
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

 

Zástupci 51 neziskových organizací včera převzali šeky v celkové hodnotě 772 610 korun. Minigranty poslouží například k nákupu vybavení pro hendikepované sportovce, opravě školní knihovny, podpoře dětského včelařského kroužku nebo úpravě historického vojenského bunkru.
 
„Našimi minigranty se snažíme pomáhat jak dětem nebo seniorům, tak i osobám s hendikepem, které tuto pomoc potřebují neméně. Během sedmi kol, která zatím od roku 2010 proběhla, jsme podpořili 253 projektů více než třemi miliony korun,“ vysvětluje Monika Pěnčíková, vedoucí oddělení firemní odpovědnosti a sociálních služeb ArcelorMittal Ostrava.
 
V sedmém kole minigrantů žádali zaměstnanci ArcelorMittal Ostrava a dceřiných společností, kteří neziskovým organizacím dlouhodobě pomáhají ve svém volném čase, o podporu pro celkem 117 projektů. Z nich komise vybrala ty, které s sebou nesou největší společenský prospěch. Z minigrantů se pořídí například vybavení pro svaz včelařů, myslivecké sdružení, dobrovolné hasiče, sportovní oddíly, dětské koutky, letní stanové tábory nebo školní knihovnu. Dále se vybuduje čistící zařízení na pitnou vodu, jídelna pro letní tábor a sprchy pro imobilní děti.
 
ArcelorMittal Ostrava a.s. je největší hutní komplex v České republice a patří do největší světové ocelářské a těžařské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je 3 miliony tun oceli, zhruba 50 % produkce se exportuje do více než 60 zemí světa. ArcelorMittal Ostrava a její dceřiné společnosti mají více než 7500 zaměstnanců. Průměrná mzda zaměstnanců v roce 2012 činila 34 213 korun. ArcelorMittal Ostrava vyrábí železo a ocel v souladu s veškerou ekologickou legislativou. Již dnes splňuje limity EU, které určuje nejlepší dostupná technika (BAT) a které vstoupí v platnost až od roku 2016. Jediným akcionářem je ArcelorMittal Holdings A. G.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…