ArcelorMittal pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným s návratem zpět do společnosti

07.07.2013 21:21

Společnost ArcelorMittal Ostrava ve spolupráci s obecně prospěšnými společnostmi Centrum sociálních služeb a Centrom sociální podnik pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným a sociálně vyloučeným lidem s návratem zpět do společnosti. Nabízí pod vedením odborníků práci dvanácti lidem, kteří se ocitli v dlouhodobé krizi a nezvládali řešit svou obtížnou životní situaci.

ArcelorMittal pomáhá dlouhodobě nezaměstnaným s návratem zpět do společnosti
Foto: Archiv
Popisek: Arcelor Mittal

„Se všemi pracovníky, kteří pro nás pracují od května a června letošního roku, jsme spokojeni. Nezalekli se tvrdé práce a je na nich vidět radost z toho, že dostali v životě druhou šanci,“ říká Veronika Muroňová, vedoucí oddělení Vzdělávání, rozvoje a náboru v ArcelorMittal Ostrava.
 
Klienti obou sociálních center, kteří v huti dnes pracují, byli dlouhodobě evidováni na úřadu práce a jsou ohroženi trvalým sociálním vyloučením z důvodu mimořádně obtížných sociálních poměrů. Těmi jsou kupříkladu ukončení výkonu trestu odnětí svobody, případně původ ze socio-kulturně znevýhodněného prostředí.
 
Klienti Centra sociálních služeb Ostrava se v závodě Vysoké pece podílejí na čištění dopravníkových pásů v provozu aglomerace. Klienti společnosti Centrom sociální podnik pracují v závodě Doprava na údržbě zeleně a čištění komunikací. „Pokud budou pracovníci odvádět kvalitní práci a budou mít chuť pokračovat, budeme s oběma sociálními podniky jednat o dalších možnostech spolupráce,“ dodává Muroňová
 
"Cílem je prokázat, že není podstatné, z jakého prostředí nebo z jakého etnika pocházíte, ale zda máte motivaci pracovat. Velice nás těší, že i díky ArcelorMittal se integrace těchto cílových skupin daří a že vytváříme pozitivní zkušenost jak na straně firem, tak i samotných pracovníků," doplňuje Jiří Drastík z Centra sociálních služeb Ostrava, o.p.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…