Armáda ČR: Army den opět láká návštěvníky

23.05.2022 19:38 | Tisková zpráva

Po dvou letech se opět mohou příznivci a nadšenci armády těšit na prezentační a náborovou akci v pražském obchodním centru Atrium Flora pod názvem Army den. V sobotu 28. května 2022 se od 9 do 18 hodin představí návštěvníkům armádní profesionálové, příslušníci Hradní stráže, Vojenské policie, studenti vojenských škol a aktivní záložníci.

Armáda ČR: Army den opět láká návštěvníky
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Bohatý a zajímavý program bude připraven jak venku před za obchodním centrem tak i v jeho vnitřních prostorech. Akci navštíví ministryně obrany ČR Jana Černochová a zástupce náčelníka Generálního štábu – náčelník štábu generálporučík Miroslav Hlaváč.

„Těší mě, že se nám podařilo letos Army den uspořádat. Tato akce je skutečně svým pojetím ojedinělá a z pohledu umístění obchodního centra téměř uprostřed města také výjimečná. Při posledním ročníku v roce 2020 za námi na Floru přišlo více než 36 000 návštěvníků. Což nás utvrzuje v tom, že takové akce, jejichž cílem je prezentovat armádu a podpořit nábor, mají smysl,“ zhodnotila poradkyně náčelníka Generálního štábu AČR brigádní generálka Lenka Šmerdová.

Vojáci ukážou např. tank T-72M4CZ, odminovací komplet BOŽENA B5, samohybnou kanónovou houfnici Dana, kolový obrněný transportér Pandur, vozidla Dingo a Iveco, LRD Kajman, protiletadlový komplet RBS-70, pyrotechnické roboty, motocykly Hradní stráže a Vojenské policie a další techniku a vojenské vybavení včetně ručních zbraní. Letošní novinkou bude vystavení vozidla Toyota HILUX, bezosádkového pozemního průzkumného prostředku UGV SOM-6 a lehkého zdravotnického terénního odsunového prostředku IVECO.

Anketa

Vadí vám, že Babiš místo jednání sněmovny objížděl Moravu s obytňákem?

hlasovalo: 16229 lidí

Celodenní program se bude pravidelně opakovat v blocích. Profesionálové předvedou ukázku bojového umění zblízka, během přehlídky představí svoji výstroj, zadržení figuranta služebním psem, předvedou také ukázky slaňování a používání cvičného padáku. Zpestřením budou ukázky sportovců ASC Dukla během disciplín jako šerm a lukostřelba a dále exhibiční vystoupení Čestné stráže.

Den zpříjemní armádní umělci vystoupením vojenské hudby Olomouc, hudby Hradní stráže a Vojenského uměleckého souboru Ondráš.

Součástí programu bude ukázka historických ručních a lafetovaných zbraní, výstava popisující příběhy vojáků ze zahraničních operací v letech 1990 – 2020 s názvem "... s vědomím rizika" a besedy s novodobými válečnými veterány. Odvážlivci budou mít možnost vyzkoušet si střelbu na airsoftové střelnici s replikami armádních zbraní, pilotovat letoun L-159 na simulátoru a otestovat si svoje dešifrovací schopnosti během disciplíny Cybertlon. Zájemci se mohou zapojit do vědomostní soutěže v projektu POKOS (Příprava občanů k obraně státu).

Uchazečům o službu v armádě a její aktivní záloze budou v obchodním centru k dispozici rekrutační pracovníci s aktuální nabídkou pracovních pozic. Přímo na místě si mohou návštěvníci vyzkoušet jednotlivé disciplíny fyzického přezkoušení pro přijetí do služebního poměru. Přítomni budou i příslušníci aktivní zálohy, Univerzity obrany a Vojenské střední školy MO. Všichni si mohou pochutnat na pravém vojenském guláši. V průběhu dne proběhne dražba fotografií pro Vojenský fond solidarity.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…