Armáda ČR: Logistici zpestřili letní přípravu pardubickým basketbalistům

12.08.2017 16:18

Místo dresů si oblékli vestu s ocelovými pláty a místo na hřiště vyrazili do přírody. Řeč je o neovyklé letní přípravě pardubických basketbalistů, na níž se velkou měrou podíleli pardubičtí logistici. Právě ti sportovcům v minulých dnech připravili intenzivní vývik, kde nechybělo stavění přístřešků, příprava stravy, noční přesun se zátěží a mnoho dalších překvapení. Instruktoři bojové přípravy 14. pluku logistické podpory strávili s hráči nejvyšší české basketbalové soutěže dva dny.

Armáda ČR: Logistici zpestřili letní přípravu pardubickým basketbalistům
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

„Kluci byli nabití. Připravili jsme pro ně jednoduché hry. Stačilo, když si u jednotlivých disciplín trochu promysleli strategii, a pak to šlo snáze. Byla potřeba trochu zapojit hlavu,“ přiblížil úvodní teambuildingové aktivity instruktor bojové přípravy nadrotmistr Jakub Havel.

V další části už pak pardubické basketbalisty čekaly úkoly vojenského rázu, a to především z oblasti přežití. „Předali jsme jim skutečně jen základy z výcviku přežití. Společně jsme si uvařili stravu – červy, cvrčky, ale i slepičí polévku, řekli jsme si pár rad, tipů a triků při přežití v přírodě a v závěru dne si všichni vybudovali improvizované přístřešky. Kluci měli k úkolům skutečně pozitivní přístup, byli pozorní, nebáli se a rádi si dané věci vyzkoušeli. V noci pak celý tým absolvoval několikakilometrový pochod se zátěží a otestoval si i noční vidění Klára,“ upřesnil náplň dne nadrotmistr Havel.

Pro mnohé to byla první zkušenost

„Vojenský výcvik jsme absolvovali hned v úvodu naší letní přípravy. Konkrétně pro mě to byla první zkušenost. Byla tu spousta zajímavých informací, každopádně některé rady, které nám instruktoři dali, můžeme podle mě využít i v běžném životě. Třeba zakládání ohně, vysušování sirek a tak. Pro mě ale byla zajímavá už jen ta příležitost popovídat si s vojáky. Ti mají oproti nám skutečně diametrálně odlišný způsob života,“ popsal své dojmy Ondřej Kohout. „Bolí mě celé tělo, jsem opravdu unavený a hladový. A zřejmě už si po včerejšku nedám nikdy kuře, když jsem viděl způsob přípravy,“ okomentoval pocity po první noci strávené v lese Dominez Burnett.

Ale ani 14. pluk logistické podpory není přes léto bez zaměstnání. Absolvuje celou řadu přeprav, i zahraničních. Například ve druhé polovině srpna se chystá na téměř dvoutýdenní cvičení ve vojenském újezdu Hradiště. Tohoto odborně taktického cvičení 141. praporu logistiky 4. brigádního úkolového uskupení se zúčastní 320 vojáků ze 141. zásobovacího praporu. Výcvik se zaměří především na logistickou podporu prvosledových jednotek.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

10:04 ČEZ: Temelínské cyklobusy zahájily sezónu

Do práce v autobuse, zpátky domů na kole. Také letos mohou zaměstnanci elektrárny k dopravě do práce…