Armáda ČR: Náčelník Generálního štábu navštívil 142. prapor oprav v Klatovech

27.07.2019 20:51

Náčelník Generálního štábu Armády ČR armádní generál Aleš Opata navštívil prapor oprav. Klatovský útvar, jako jediný v armádě, je schopný zabezpečit opravy v polních podmínkách za použití mobilních dílenských prostředků.

Armáda ČR: Náčelník Generálního štábu navštívil 142. prapor oprav v Klatovech
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Armádního generála Opatu během návštěvy doprovázel zástupce náčelníka Generálního štábu Armády ČR – náčelník štábu generálmajor Miroslav Hlaváč. Setkání se účastnili také hlavní funkcionáři 14. pluku logistické podpory velitel plukovník gšt. Stanislav Hudeček a jeho zástupce plukovník gšt. Karel Zapletal.

Na úvod návštěvy seznámil velitel praporu podplukovník Pavel Vyorálek delegaci s vojenskou historií posádky Klatovy a Dragounských kasáren, strukturou útvaru a aktuálně plněnými úkoly v oblasti logistického zabezpečení jednotek.

Generál Opata si následně prohlédl prostory kasáren - dílny, dílenské prostředky včetně těch mobilních a další vybavení. Zajímal se především o nově zavedené vozidlo T-815-7 V, které je prioritně určeno pro vyprošťování a odsun vozidel Pandur. V prostorách haly oprav byl generál Opata seznámen s prakticky veškerou škálou techniky, na které je schopen 142. prapor oprav provádět údržbu a opravy. Jeho největší zájem se soustředil na nově zavedená vozidla typu Iveco a Pandur.

Vojáky zajímala problematika modernizace vojenské techniky

Na závěr návštěvy se generál Opata setkal s vojáky útvaru. Ti se zajímali o situaci v oblasti modernizace vojenské techniky či o problematiku veřejných zakázek, zejména ve vztahu k řešení smluvních vztahů s dodavateli v oblasti servisní údržby a oprav pořízené techniky s dodavateli. Generál Opata poděkoval veliteli a vojákům praporu za odvedenou práci.

„Byl jsem mile překvapen rozsahem oprav a odborných činností zde prováděných. Velmi si vážím vašeho profesionálního přístupu i toho, jakou měrou se podílíte na budování dobrého jména Armády ČR,“ komentoval generál Opata návštěvu u 142. praporu oprav.

  • Svým předurčením je 142. prapor oprav specifickou a výjimečnou jednotkou, která je schopna jako jediná v armádě zabezpečit opravy v polních podmínkách za použití mobilních dílenských prostředků. Pro 4. brigádní úkolové uskupení nasaditelné v rámci Aliance tento prapor vyčleňuje do 141. praporu logistiky rotu všeobecných oprav.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…