Arnika: Alejí roku 2018 se stala Alej přátelství na Karlovarsku

12.01.2019 8:37

Vítěznou alejí osmého ročníku ankety se stala dubová Alej přátelství na jezeře Medard u Sokolova. Získala přízeň 1592 hlasujících a stala se nejoblíbenější alejí roku 2018 jak v Karlovarském kraji, tak i v celé republice. Arnika k vítězné aleji na jaře umístí pamětní ceduli.

Arnika: Alejí roku 2018 se stala Alej přátelství na Karlovarsku
Foto: Richard Beneš
Popisek: Arnika

„V osmém ročníku soutěžilo 92 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky, kterým svůj hlas poslalo více než 9 tisíc lidí. Jedná se o dosud nejvyšší počet nominovaných alejí v historii ankety. Velmi nás těší, že lidé mají o aleje a naši krajinu čím dál větší zájem,“ říká Karolina Kostićová z Arniky.

Alej přátelství u jezera Medard blízko Sokolova byla vysázena teprve loni. V anketě tedy stejně jako v předchozím ročníku zvítězila mladinká alej. Hlasující tak ocenili snahu místních lidí, kteří vysadili ke stému výročí republiky sto dubů. Autor vítězné nominace získá let balonem od LuckyBalon.

Více o Aleji přátelství ZDE.

Pro ty, kteří nominovali 14 regionálních vítězek, máme:

  • poukazy od FotoŠkoda
  • knihy o památných stromech z nakladatelství Marie Holečkové
  • vstupenky do botanických zahrad po celé České republice
  • dárkové sety a exkurzi do výrobny biočajů Sonnentor

„Všem vítězným alejím gratulujeme a přejeme stovky let příjemného života s námi, lidmi,“ říká Marcela Klemensová z Arniky.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost veřejnosti k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Lidé objevují nejkrásnější vznosná stromořadí, upozorňují na ta, kterým hrozí zánik, a představují mladé aleje, které společně vysázeli.

„Mám velkou radost, že naše krajina je bohatší o velké množství nově vysázených stromů. Lidé se rádi pohybují v prostředí, kde jejich očím lahodí přirozená zelená barva, kde není příliš velké horko a dá se schovat pod stromy a poslouchat zpěv ptáků. Krásných teplých dnů přibývá, ale ne ve městě na rozpáleném asfaltu. Když se projdete po ulici se zelenými korunami nad hlavou, jistě se cítíte lépe než na parkovišti u obchodního centra bez zastínění. Úplně stejné je to v přírodě při výletech, procházkách či jen tak pobývání venku. Pevně věřím, že i my jsme s Arnikou přispěli k dobrému vývoji,“ říká Ing. Jana Moučková, ředitelka generálního partnera ankety Audit Daně CZ.

Generálním sponzorem ankety je AuditDaně CZ (ZDE).

Celkové výsledky ankety za rok 2018 najdete ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…