Arnika: Fotosoutěž Alej roku vyhrála alej v Rokytnici v Orlických horách

09.02.2018 18:31

Snímek aleje v Rokytnici v Orlických horách od Jiřího Mlejnka z Opavy zvítězil ve fotosoutěži pořádané Arnikou v rámci celostátní ankety Alej roku.

Arnika: Fotosoutěž Alej roku vyhrála alej v Rokytnici v Orlických horách
Foto: Richard Beneš
Popisek: Arnika

Porotu také zaujaly snímky chodníčku na Vinice v Pardubickém kraji a hřbitovní alej v Hodoníně. Zvláštní uznání získaly obrázky Zapomenuté cesty u Teplé v Karlovarském kraji a alej Lipky ve Staré Břeclavi na jižní Moravě. Vítězům srdečně gratulujeme!

Vítězné fotografie naleznete ZDE.

Sedmičlenná porota vítězem fotosoutěže zvolila snímek smíšené aleje o 150 stromech spojující zemědělské objekty statku v Rokytnici a hospodářství v Nových Dvorech. Autor Jiří Mlejnek z Opavy jako hlavní cenu získal tiskárnu Epson a poukázku na fotografické služby od FotoŠkoda.

„Na toulkách kolem Rokytnice v Orlických horách jsem byl celý den sám. Nepotkal jsem ani žádné auto. Říkal jsem si, že alej u asfaltky s auty nebude nic moc a dlouho jsem její návštěvu odkládal. Ovšem sněhová vánice slibovala pěkné obrázky. Stromy bez listí občas krásně obnažily svou stavbu. Jsou hezčí, než z mapy vytušíte,“ popisuje autor vítězné fotografie Jiří Mlejnek.

Porota dále ocenila snímek lipové aleje, chodníčku z Vysokého Mýta do Vinic od Lucie Šedové a platanovou alej na hodonínském hřbitově od Kateřiny Konečné. Obě vítězky získávají poukázku na fotografické služby od FotoŠkoda a léčivé sirupy z Jizerských hor firmy Kitl.

Zvláštní uznání poroty získala fotografie kaštanové Zapomenuté cesty u Teplé v Karlovarském kraji od milovnice stromů Marie Ulrichové, dále pak starobylé lipové aleje na nábřeží Dyje ve Staré Břeclavi od Jakuba Těšitele. Obě aleje se o jediný bod neumístily mezi vítězi, přesto si kvalita snímků podle poroty zaslouží obdiv.

Vítěznou fotografii  z 62 adeptek letos vybírala sedmičlenná porota složená z významných osobností, které převzaly záštitu nad anketou Alej roku:

  • Kateřina Winterová - herečka, zpěvačka, spoluautorka pořadu Herbář
    RNDr. Václav Cílek, CSc. - spisovatel, geolog a klimatolog
    RNDr. Václav Větvička - botanik, spisovatel a publicista
    Marie Hrušková - spisovatelka, scenáristka a pedagožka
    doc. Ing. Petr Kučera, Ph.D. - vedoucí Ústavu plánování krajiny Zahradnické fakulty v Lednici Mendelovy univerzity v Brně
    Jan Cága - fotograf
    Ing. Jana Moučková - ředitelka AUDIT DANĚ CZ s.r.o.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…