Arnika: O osmý titul Alej roku se uchází 14 nominací, ze Zlínského kraje zatím chybí

02.09.2018 8:31

Už osmým rokem hledá Arnika nejkrásnější stromořadí České republiky. V anketě se sešlo zatím čtrnáct alejí z osmi krajů.

Arnika: O osmý titul Alej roku se uchází 14 nominací, ze Zlínského kraje zatím chybí
Foto: Richard Beneš
Popisek: Arnika

Ze Zlínského kraje zatím žádná nedorazila. Lidé mohou nominovat nejoblíbenější aleje a stromořadí na webu www.alejroku.cz do konce října. Stačí poslat fotografii a krátký příběh nebo popis. O vítězné aleji bude hlasovat veřejnost během listopadu.

“Věřím, že nominovaných alejí a stromořadí bude do konce října přibývat, podzimní atmosféra v korunách stromů je skutečně magická. Hledejte s námi nejkrásnější vznosné aleje, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje a stromořadí, které jste vysadili, a o které budete pečovat i v příštích letech,” říká koordinátorka ankety Natálie Pivoňka Faltýnová z Arniky a dodává: “Nezapomínejte také fotit. V letošním roce na výherce fotosoutěže čeká zrcadlovka a fototiskárny od Canon.”

Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. Stejně jako v minulých letech může o vítězství aleje rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha místních lidí o záchranu nebo odhodlání lokálních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

Po ukončení hlasování Arnika v prosinci vyhlásí nejoblíbenější alej celé České republiky a vítězná stromořadí v jednotlivých krajích. Odborná porota mezitím zvolí nejkrásnější fotografii. Na autora vítězné nominace pak čeká jako hlavní cena let balonem od Lucky Balon a exkurze do výrobny biočajů Sonnentor. Pro autora nejkrásnější fotografie čeká zrcadlovka značky Canon.
Generálním sponzorem ankety je AuditDaně CZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…