Asociace českého tradičního obchodu je součástí Hospodářské komory ČR

18.09.2015 11:20

Asociace českého tradičního obchodu je jediným subjektem, který zastupuje zájmy nezávislých českých obchodníků a snaží se podpořit a upevnit jejich postavení na českém trhu. I z toho důvodu proběhlo jednání mezi předsedou AČTO Zdeňkem Juračkou a prezidentem Hospodářské komory ČR o možnostech bližší spolupráce. Výsledkem pak byl vstup Asociace do struktur Hospodářské komory.

Asociace českého tradičního obchodu je součástí Hospodářské komory ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ing. Zdeněk Juračka, čestný předseda Asociace českého tradičního obchodu

„Hledáme nejrůznější cesty jak pomoci tradičnímu českému maloobchodu, který je neodmyslitelnou součástí malého a středního podnikání v naší zemi. Vzhledem k tomu, že pomoc malým a středním podnikatelům je také jednou z priorit komory, rozhodli jsme se navázat bližší spolupráci,“ osvětluje motivy vstupu do HK ČR Zdeněk Juračka. I z toho důvodu schválilo při svém brněnském zasedání představenstvo Hospodářské komory ČR žádost AČTO o začlenění.

AČTO, podobně jako i Hospodářská komora ČR, vnímá nutnost podpory českých obchodníků a rovněž také výrobců potravin, kteří se musejí potýkat s nástrahami legislativy i nekalou konkurencí. Jedno ze společných témat tak představuje zavedení elektronické evidence tržeb či výraznější podpora českých potravinářů. V rámci liberalizace trhu AČTO také podporuje stanovisko HK ČR k návrhu zákona o omezení prodejní doby, a to i přes fakt, že tento návrh nahrává právě malým tradičním obchodníkům. Skutečnost, že oba subjekty myslí spolupráci vážně, hodlají společně s Potravinářskou komorou představit na tiskové konferenci, na níž prezentují bližší podobu vzájemné podpory. O konání tiskové konference bude AČTO včas informovat.

Asociace českého tradičního obchodu vznikla v červenci 2014 jako historicky první a největší konsolidovaný subjekt, který sdružuje maloobchodníky z oblasti malého a středního podnikání. Zakládajícími členy byla Skupina COOP, BRNĚNKA, ESO MARKET, ČEPOS, ENAPO a CBA. V současnosti má AČTO 16 členů a reprezentuje téměř 7 tisíc prodejen s 30 tisíci zaměstnanci s ročním obratem 50 mld. Kč. Představuje tak cca 23% podíl na trhu s potravinami, přičemž si klade za cíl hájit specifické zájmy svých členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…