Asociace krajů chce dát více času žadatelům o dotace, postiženým orkánem

13.02.2020 19:35

Na počátku tohoto týdne postihl Českou republiku extrémně silný vítr, který napáchal škody v mnoha městech a obcích.

Asociace krajů chce dát více času žadatelům o dotace, postiženým orkánem
Foto: Asociace krajů ČR
Popisek: Asociace krajů ČR

Orkán Sabine zaměstnal hasičské jednotky, poškodil budovy, komunikace i zeleň. 1. místopředseda Rady Asociace krajů pověřený vedením tohoto orgánu a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek proto požádá své kolegy ve vedení regionů, aby usnadnili situaci vytíženým obcím, hasičům, správcům lesů a dalším žadatelům, kteří právě v tomto období připravují většinu žádosti do krajských dotačních programů, a vyzve k posunutí termínů podávání žádostí.

„Dovolím si požádat své kolegy hejtmany o to vstřícné gesto, kterým bychom podpořili řadu žadatelů z regionů postižených následky silného větru. Víme, že spousta měst a obcí, ale i správci lesů či majitelé památek i dalších budov mají teď plné ruce práce s odstraňováním škod a zároveň právě oni jsou pravidelnými žadateli. Za normálních okolností by se nyní měli plně věnovat přípravám žádostí o dotace, jež se ve většině krajů podávají během těchto měsíců. Věřím, že kraje zohlední události posledních dnů a zváží prodloužení lhůt pro příjem žádostí v případě konkrétních dotačních programů,“ vysvětlil Jiří Běhounek.

Situací by se měli hejtmani a další zástupci krajů zabývat na nadcházejícím jednání Rady Asociace krajů ČR v úterý 18. února 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…