Aukce Paláce Broadway vítěze nepřinesla, ÚZSVM proto znovu osloví stávajícího nájemce

03.03.2024 16:13 | Tisková zpráva

Čtvrteční kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí s minimální vyhlašovanou cenou 911 milionů korun vítěze nepřineslo. Do elektronické aukce Paláce Broadway se přihlásil a v stanoveném termínu požadovanou kauci 20 milionů korun složil zájemce, nicméně žádný příhoz v průběhu aukce neučinil.

Aukce Paláce Broadway vítěze nepřinesla, ÚZSVM proto znovu osloví stávajícího nájemce
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto nyní v souladu s uzavřenou smlouvou, převzatou od tehdejší Správy železniční dopravní cesty, osloví stávajícího nájemce k podání nabídky ve výši minimální vyhlašované ceny, tedy 911 milionů korun.

Stávající nájemce může své přednostní právo uplatnit do tří měsíců od doručení výzvy. Cílem ÚZSVM je pro tuto výjimečnou nemovitost, která se nachází v nejlukrativnější části Prahy, najít do nejdříve definitivního vlastníka, který pro ni nalezne smysluplné využití a vdechne jí nový život.

Palác Broadway, který leží mezi ulicemi Na Příkopě a Celetná, je tvořen třemi propojenými trakty a pochází z 30. let 20. století. Dům patří k největším funkcionalistickým novostavbám v historickém jádru Prahy a v jeho suterénu bylo v roce 1938 otevřeno kino Cinema Broadway s tehdy nejmodernějším projekčním a zvukovým zařízením.

Celý areál prošel v průběhu let několika rekonstrukcemi. ÚZSVM převzal tento komplex do svého majetku v roce 2016 od tehdejší Správy železniční a dopravní cesty. V souladu se zákonem jej nejprve nabídl jiným státním institucím, žádná z nich ale o něj neprojevila zájem.

Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze a prodejem pražského areálu U Půjčovny, který byl po sto příhozech prodán za 355,1 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…