Aukce Paláce Broadway vítěze nepřinesla, ÚZSVM tak osloví stávajícího nájemce

17.03.2023 22:11 | Tisková zpráva

Středeční kolo výběrového řízení s elektronickou aukcí pražského Paláce Broadway vítěze nepřineslo. Do elektronické aukce se přihlásil a ve stanoveném termínu požadovanou kauci 20 milionů korun složil zájemce, nicméně v průběhu aukce žádný příhoz nepadl.

Aukce Paláce Broadway vítěze nepřinesla, ÚZSVM tak osloví stávajícího nájemce
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) proto nyní v souladu s uzavřenou smlouvou převzatou od tehdejší Správy železniční dopravní cesty osloví stávajícího nájemce k podání nabídky ve výši minimální vyhlašované ceny, která činila 990 milionů korun.

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí

Stávající nájemce může své přednostní právo uplatnit do tří měsíců od doručení výzvy. Cílem ÚZSVM je pro tuto výjimečnou nemovitost, která se nachází v nejlukrativnější části Prahy a patří k největším pražským funkcionalistickým stavbám, najít do nejdříve definitivního vlastníka, který pro ni nalezne smysluplné využití a vdechne jí nový život.

ÚZSVM převzal tento výjimečný komplex do svého majetku v roce 2016 od tehdejší Správy železniční a dopravní cesty. V souladu se zákonem o majetku státu jej nejprve nabídl státním institucím, žádná z nich o něj neprojevila zájem. Proto nyní hledá nové vlastníka mimo stát prostřednictvím elektronické aukce na webových stránkách ZDE.

Dosud nejvyšší částku 790 milionů korun získal stát z prodeje areálu na náměstí Republiky v Praze a prodejem pražského areálu U Půjčovny, který se po 100 příhozech prodal za 355,1 milionu korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …