Auto*Mat: Pražané mohou podpořit brzké zklidnění magistrály

13.08.2012 17:01

Ještě týden mají obyvatelé Prahy možnost podpořit záměr na zklidnění severojižní magistrály u Národního muzea (1). Magistrát hlavního města nyní hodnotí vlivy stavby na životní prostředí. Posuzuje se několik variant řešení a další dopravní vazby, například obnovení tramvajové trati na Václavském náměstí. Kontroverzní projekt, který prosazoval dřívější primátor Pavel Bém, vypadl ze hry. Tunely za osm miliard se ukázaly jako příliš drahé, situaci by přitom spíše zhoršily.

Auto*Mat: Pražané mohou podpořit brzké zklidnění magistrály
Foto: red
Popisek: Veterán Citroën DS

„Podrobné vyhodnocení různých souvislostí ukázalo, že pokračovat ve stavbě tunelů v centru Prahy je nesmysl. Zklidnění magistrály je nicméně jednou z priorit města. Teď je zapotřebí definovat detaily takového projektu, aby byl pro město a jeho obyvatele co nejpřínosnější,“ říká Vít Masare z iniciativy Auto*Mat.

„V rámci posuzování vlivů na životní prostředí se k záměru na zklidnění magistrály může písemně vyjádřit každý Pražan,“ dodal Masare. Iniciativa Auto*Mat sleduje projekt od počátku a podala k němu již dva seznamy konkrétních návrhů a připomínek (2).

Lhůta k podávání připomínek končí o půlnoci 16. srpna. Kompletní dokumentace je dostupná na informačním portálu ministerstva životního prostředí (3).

Vedle Auto*Matu usiluje o zklidnění magistrály a celého Václavského náměstí Sdružení Nového Města pražského, které zastupuje obyvatele i podnikatele. Obě iniciativy chtějí na nevyužitý potenciál této části Prahy upozornit v rámci letošního ročníku pouliční slavnosti Zažít město jinak, která proběhne v září.

Přílohy:
1) Zklidnění severojižní magistrály: http://www.auto-mat.cz/aktivity/magistrala/
2) Připomínky Auto*Matu k dokumentaci: http://www.auto-mat.cz/wp-content/uploads-atm/2009/07/EIA-SJM-Pripominka-AM-20122.pdf
3) Dokumentace k záměru zklidnění: http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_PHA601

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…