Autodrom Most: V Mostě testovali jezdci Porsche Carrera Cup před květnovou premiérou

11.04.2019 16:23

Dvoudenní testování jezdců a techniky před novou sezonou na velkém okruhu mosteckého autodromu mají za sebou týmy Porsche Carrera Cup Germany. Seznámily se zároveň s tratí, kde bude mít pohár premiéru o víkendu 17. až 19. května jako jedna ze sérií závodního víkendu ADAC GT Masters. Týmy vyjádřily s areálem i zázemím v Mostě spokojenost, líbí se jim i samotný okruh.

Autodrom Most: V Mostě testovali jezdci Porsche Carrera Cup před květnovou premiérou
Foto: Autodrom Most
Popisek: Týmy Porsche Carrera Cup Germany na okruhu Autodromu Most

„Testy v Mostě se vyvedly. Počasí přálo, okruh má nový povrch a dva dny ježdění umožnily týmům se perfektně připravit na nadcházející sezonu. Velmi se nám zamlouvala i spolupráce s personálem autodromu, který vyšel maximálně vstříc všem našim potřebám,” potvrdil názor účastníků testování vedoucí Porsche Carrera Cup Germany Hurui Isaak.

Pozitivní hodnocení zaznělo i z úst Christopha Hubera, vedoucího týmu Huber Racing. V seriálu Porsche Carrera Cup Germany fanoušci mohou sledovat hned šest vozů této stáje. „V Mostě jsem podruhé. Je to úžasný okruh, zvláště s novým povrchem trati. Byli jsme tu velmi spokojeni, jelikož organizace šlapala dobře a už teď se těsíme na zdejší květnový závod Porsche Carrera Cup spolu s ADAC GT Masters,” uvedl Huber.

Porsche Carrera Cup Germany je závodní série založená v Německu, mezi lety 1986-1989 se jela jako Porsche 944 Turbo Cup. Pod novým názvem tedy pohár letos slaví 30 let svého trvání. Patří tak k tradičním a zavedeným podnikům na německé motoristické scéně, jež se dlouhodobě objevují v kalendáři závodů cestovních a GT vozů.

Květnový závodní víkend ADAC GT Masters v Mostě nabídne v hlavní kategorii souboje nádherných supersportů, jakými jsou Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Ferrari 488 GT3, Aston Martin Vantage GT3 nebo Porsche 911 GT3 R. Do letošního šampionátu se přihlásilo 19 týmů s jednatřiceti vozy. Doprovodné série tvoří spolu s Porsche Carrera Cup Germany ještě ADAC TCR Germany a Spezial Tourenwagen Trophy.

Před zahájením sezony ožívá mostecký autodrom každoročně. Už v pondělí 15. dubna dorazí na sever Čech k třídennímu testování jezdců a techniky hned deset týmů evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC). Tradiční a nejnavštěvovanější závodní víkend v rámci šampionátu se letos v Mostě uskuteční pod názvem Czech Truck Prix už posedmadvacáté, a to ve dnech 30. srpna až 1. září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…