Autodrom Most je hlavním pořadatelem projektu Bezpečně do škol

22.08.2019 17:05

Společnost AUTODROM MOST se aktivně přihlásila k projektu Bezpečně do škol, zaměřenému na obezřetnost řidičů i chodců na začátku nového školního roku.

Autodrom Most je hlavním pořadatelem projektu Bezpečně do škol
Foto: Autodrom Most
Popisek: Bezpečně do škol

Na koordinaci projektu spolupracuje s Ústeckým krajem, Policií České republiky a samostatným oddělením ministerstva dopravy BESIP. S konkrétními aktivitami jednotlivých partnerů seznámili novináře na čtvrteční tiskové konferenci v sídle ústeckého krajského úřadu výkonný ředitel autodromu Ivo Diviš, náměstek ústeckého hejtmana Martin Klika, šéf ústecké krajské dopravní policie Jiří Ušák a dopravní expert Jan Pechout.

Projekt cílí zejména na prevenci, žáci prvních tříd všech základních škol v kraji obdrží už tradičně při zahájení školní docházky 2. září baťůžky s výukovými pomůckami, reflexními prvky, pexesem s dopravními značkami a pracovním sešitem k osvojení základů bezpečnosti silničního provozu.

„Naše úloha hlavního pořadatele spočívá mimo jiné v distribuci baťůžků pro více než 8 000 letošních prvňáčků,“ upřesnil Ivo Diviš. Podpora dětí a mladých lidí je podle něj v souladu s činnostmi autodromu zaměřenými na bezpečnost silničního provozu a zejména na preventivní akce právě pro chlapce a děvčata předškolního i školního věku a mladé začínající řidiče.

Připomněl, že autodrom nabízí teoretickou a praktickou výuku základů bezpečnosti silničního provozu zábavnou formou dětem z prvního stupně základních a také mateřských škol. Školním výpravám se věnuje profesionální instruktor autodromu. Nejprve v učebně ve třiceti až šedesátiminutovém bloku podle věku dětí vysvětlí principy bezpečnosti silničního provozu. Praktická část pak pokračuje na dopravním hřišti vybaveném značkami a semafory. „Vše ale samozřejmě formou hry a s pomocí omalovánek, razítek a dalších zábavních pomůcek, aby děti zaujal a udržel jejich pozornost,“ vysvětlil Diviš.

Hřiště je po celý rok volně přístupné veřejnosti, kola, koloběžky či odrážedla i přilby si děti mnohou zdarma zapůjčit. Součástí areálu jsou i certifikované prolézačky se skluzavkou a minifotbalové hřiště s brankami.

Každý rok o prázdninách autodrom organizuje také příměstské dětské tábory pro chlapce a dívky od šesti do 15 let se základnou právě na dopravním hřišti. „Snažíme se nabídnout opravdu zajímavý a pestrý program. I v tomto případě se zaměřujeme při volbě aktivit také na bezpečnost cyklistů a chodců. Učíme děti, jak se správně chovat při pohybu v rušných ulicích měst,“ doplnil ředitel.

Připomněl, že autodrom sleduje také skupinu mladých začínajících řidičů, organizuje pro ně například soutěže, při nichž si mohou vyzkoušet své znalosti a dovednosti v uzavřeném areálu. Eliminuje se tak maximálně možnost ohrožení jiných účastníků silničního provozu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…