Autoklub ČR: Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře

04.09.2023 7:23 | Tisková zpráva

V pátek 22. září 2023 se na Autodromu Vysoké Mýto koná 37. ročník mistrovství České republiky v ručním ovládání automobilů pro motoristy vozíčkáře. Soutěž nese jméno po svém zakladateli Jiřím Bergrovi a pod Autoklubem České republiky ji pořádá Asociace zdravotně postižených motoristů AČR ve spolupráci s Motoklubem vozíčkářů. Soutěž je otevřená široké řidičské veřejnosti v automobilech s ručním ovládáním.

Autoklub ČR: Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře
Foto: Autoklub ČR
Popisek: Autoklub ČR

O vítězství budou posádky bojovat ve čtyřech disciplínách – slalomu, jízdě na okruhu, jízdě zručnosti a sprintu. Soutěžit se nebude v rychlosti, ale v pravidelnosti, stejně jako ve stále oblíbenější disciplíně motorsportu Regularity. První místo obsadí posádka, která ve dvou jízdách v disciplíně zajede čas s nejmenším rozdílem.

Zakladatelem soutěží v ručním ovládáním aut byl Jiří Bergr, talentovaný závodník, který po těžké nehodě na závodech ve Zvolenu v roce 1978 skončil na invalidním vozíku. Začal pořádat soutěže pro handicapované motoristy, jež slouží nejen k poměřování sil mezi jezdci, ale také k utužování jejich řidičských schopností. Když nás v roce 2018 navždy opustil, od následujícího roku se soutěž koná jako memoriál na jeho počest.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

„Jirka Bergr byl úžasný činorodý člověk, velmi rád na něj vzpomínám. Je skvělé, že se u nás našla parta stejně nadšených lidí, kteří v pořádání soutěží pro handicapované motoristy úspěšně pokračují. Činnost Asociace zdravotně postižených motoristů je důležitou součástí našich aktivit a dlouhodobě ji podporujeme,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Vysoké Mýto v Pardubickém kraji je pro svoji polohu přístupné pro motoristy z celé republiky, soutěž se tady konala také v předloňském roce. „Areál vysokomýtského Autodromu je moc pěkný, čistý, kompaktní, plně bezbariérový a otevřen bude pouze pro potřeby našeho závodu, takže nám je plně k dispozici. Srdečně zvu i ty motoristy vozíčkáře, kteří na naší soutěži ještě nebyli. Přijeďte poznat nové kamarády a porovnat svůj řidičský um. Je to také jedinečná příležitost se zdokonalit za volantem a vyzkoušet auto na uzavřeném okruhu,“ řekl Pavel Vindyš, předseda Výkonného výboru Asociace zdravotně postižených motoristů AČR.

Jedinou podmínkou účasti je povinnost mít s sebou helmu, startovné je symbolických 100 korun (při platbě na místě 200 korun), v ceně je svačina a oběd. Další informace najdete na webu soutěže ZDE, kde je k dispozici ke stažení přihláška. S podáním přihlášky neváhejte, kapacita soutěže je omezena. Parťáci a doprovod závodníků vítán.

V případě dotazů kontaktujte Gabrielu Knapovou z realizačního týmu e-mailem G.Knapova@seznam.cz nebo telefonicky 724 707 754, a to i včetně možných tipů na vhodné bezbariérové ubytování v okolí, pokud jste zdaleka, nebo si chcete výlet do Vysokého Mýta protáhnout na celý víkend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

16:13 Svaz vinařů ČR: Účet za škody ve vinicích přesáhl dvě miliardy. Zapomeňme na daň, musíme řešit přežití a budoucnost

Rekordní mrazy, které minulý a tento týden udeřily v České republice, ničivě zasáhly tuzemské vinohr…