Autoklub ČR: Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře

04.09.2023 7:23 | Tisková zpráva

V pátek 22. září 2023 se na Autodromu Vysoké Mýto koná 37. ročník mistrovství České republiky v ručním ovládání automobilů pro motoristy vozíčkáře. Soutěž nese jméno po svém zakladateli Jiřím Bergrovi a pod Autoklubem České republiky ji pořádá Asociace zdravotně postižených motoristů AČR ve spolupráci s Motoklubem vozíčkářů. Soutěž je otevřená široké řidičské veřejnosti v automobilech s ručním ovládáním.

Autoklub ČR: Blíží se Memoriál Jiřího Bergra pro motoristy vozíčkáře
Foto: Autoklub ČR
Popisek: Autoklub ČR

O vítězství budou posádky bojovat ve čtyřech disciplínách – slalomu, jízdě na okruhu, jízdě zručnosti a sprintu. Soutěžit se nebude v rychlosti, ale v pravidelnosti, stejně jako ve stále oblíbenější disciplíně motorsportu Regularity. První místo obsadí posádka, která ve dvou jízdách v disciplíně zajede čas s nejmenším rozdílem.

Zakladatelem soutěží v ručním ovládáním aut byl Jiří Bergr, talentovaný závodník, který po těžké nehodě na závodech ve Zvolenu v roce 1978 skončil na invalidním vozíku. Začal pořádat soutěže pro handicapované motoristy, jež slouží nejen k poměřování sil mezi jezdci, ale také k utužování jejich řidičských schopností. Když nás v roce 2018 navždy opustil, od následujícího roku se soutěž koná jako memoriál na jeho počest.

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29578 lidí

„Jirka Bergr byl úžasný činorodý člověk, velmi rád na něj vzpomínám. Je skvělé, že se u nás našla parta stejně nadšených lidí, kteří v pořádání soutěží pro handicapované motoristy úspěšně pokračují. Činnost Asociace zdravotně postižených motoristů je důležitou součástí našich aktivit a dlouhodobě ji podporujeme,“ uvedl Jan Šťovíček, prezident Autoklubu České republiky.

Vysoké Mýto v Pardubickém kraji je pro svoji polohu přístupné pro motoristy z celé republiky, soutěž se tady konala také v předloňském roce. „Areál vysokomýtského Autodromu je moc pěkný, čistý, kompaktní, plně bezbariérový a otevřen bude pouze pro potřeby našeho závodu, takže nám je plně k dispozici. Srdečně zvu i ty motoristy vozíčkáře, kteří na naší soutěži ještě nebyli. Přijeďte poznat nové kamarády a porovnat svůj řidičský um. Je to také jedinečná příležitost se zdokonalit za volantem a vyzkoušet auto na uzavřeném okruhu,“ řekl Pavel Vindyš, předseda Výkonného výboru Asociace zdravotně postižených motoristů AČR.

Jedinou podmínkou účasti je povinnost mít s sebou helmu, startovné je symbolických 100 korun (při platbě na místě 200 korun), v ceně je svačina a oběd. Další informace najdete na webu soutěže ZDE, kde je k dispozici ke stažení přihláška. S podáním přihlášky neváhejte, kapacita soutěže je omezena. Parťáci a doprovod závodníků vítán.

V případě dotazů kontaktujte Gabrielu Knapovou z realizačního týmu e-mailem G.Knapova@seznam.cz nebo telefonicky 724 707 754, a to i včetně možných tipů na vhodné bezbariérové ubytování v okolí, pokud jste zdaleka, nebo si chcete výlet do Vysokého Mýta protáhnout na celý víkend.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…