Autoklub ČR podporuje stanovisko Ministerstva dopravy ČR k novelizaci evidence historických vozidel

27.06.2022 12:39 | Tisková zpráva

Řadu měsíců se diskutuje v rámci českého veteránského hnutí a státní správy příprava novelizace legislativy týkající se evidence a provozu historických vozidel. Autoklub České republiky podporuje v této otázce stanovisko Ministerstva dopravy ČR.

Autoklub ČR podporuje stanovisko Ministerstva dopravy ČR k novelizaci evidence historických vozidel
Foto: Autoklub ČR
Popisek: Autoklub ČR

Návrh Ministerstva dopravy ČR počítá se stávajícím fungováním informačního systému historických vozidel a klubových a krajských komisí osvědčujících historickou původnost. V současné době nezasahuje žádná státní evidence do průběhu technické kontroly historických vozidel. Za tímto účelem Ministerstvo dopravy ČR navrhuje zavedení systému zapojení stanic technické kontroly ve zvláštním režimu pro historická vozidla.

Prezident Autoklubu ČR Jan Šťovíček jednal o těchto otázkách osobně s ministrem dopravy ČR Martinem Kupkou. „Jsem rád, že díky rozumnému přístupu pana ministra Kupky vznikl návrh, který je kompromisní variantou všech minulých konceptů řešení,“ uvedl.

Návrhy úpravy legislativy stanovující pravidla evidence a provozu historických vozidel mají být projednávány v rámci novely zákona o pozemních komunikacích. Dále budou konkrétně řešeny a upraveny prostřednictvím vyhlášek a prováděcích předpisů. Jejich příprava bude probíhat ve spolupráci s tripartitou veteránského hnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…