BAT reaguje na zákaz kouření ve vnitřních prostorách kampaní za čisté město

26.05.2017 12:30

Společnost British American Tobacco (”BAT”), připravila s podporou Hlavního města Prahy novou kampaň s názvem „Město není popelník!“. Cílem této aktivity je minimalizovat dopady zákazu kouření ve vnitřních prostorách, který začne platit od 31. května 2017, na čistotu ulic a venkovního prostředí.

BAT reaguje na zákaz kouření ve vnitřních prostorách  kampaní za čisté město
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

Iniciativa, zaměřená na nejoblíbenější lokality v rámci Prahy, bude informovat dospělé kuřáky o nové legislativě. Kampaň zároveň apeluje na kuřáky, aby využívali kapesní popelníčky, které jim zdarma rozdají desítky dobrovolníků. Právě distribucí kapesních popelníčků chce BAT motivovat kuřáky, kteří se kvůli legislativní změně přesunou na ulici, aby pomáhali udržet naše krásné město čisté. Kampaň začne 31. května, kdy od 12 do 20 hodin budou dobrovolníci z řad zaměstnanců BAT společně s hosteskami rozdávat popelníčky kuřákům na vybraných místech v Praze.

 ”Jsme první společností, která připravila a nabídla kuřákům účinný prostředek, který jim pomůže zbavit se nedopalků ekologicky, bez negativního dopadu na okolí. Jsme rádi, že jsme ukázali směr v řešení této problematiky, který je podle nás dlouhodobě udržitelný a pomůže změnit chování kuřáků, kteří se přesunou z vnitřních prostor na ulici.  Naše sdělení je jasné: Město není popelník! – vezměte si jeden z našich kapesních popelníčků a používejte ho vždy a všude,“říká Richard Widmann, General Manager BAT pro střední Evropu.

Pro BAT je firemní společenská odpovědnost (CSR) nesmírně důležitá, pozornost věnuje zejména tomu, aby její aktivity v této oblasti byly dlouhodobě udržitelné. Ve svém segmentu podnikání je v CSR aktivitách lídrem (podle indexu Diversity & Inclusion společnosti Thomson Reuters pro rok 2016).  Vzhledem ke svému mezinárodnímu působení je společnost BAT velmi hrdá na to, že přebírá odpovědnost za dopady svého podnikání na životní prostředí a snaží se je minimalizovat jak na regionální, tak na globální úrovni.

”Tato konkrétní lokální aktivita zapadá do globálních cílů naší společnosti, mezi které patří snaha minimalizovat odpad a pečovat o prostředí, ve kterém žijeme a pracujeme. Do kampaně za čisté město se zapojí množství dobrovolníků z řad zaměstnanců BAT. To velmi dobře ukazuje, jak je pro celou naši společnost, včetně její zaměstnanců, důležité, udržet životní prostředí co nejpříjemnější,” doplňuje Lucie Ramneborn, ředitelka Governmental Affairs (vztahů s vládními institucemi) pro střední Evropu.

Úkolem týmu BAT pro úvodní den kampaně je rozdat tisíce kapesních popelníčků dospělým kuřákům a nabídnout jim praktickou alternativu, která zabrání zbytečnému znečišťování města. Kampaň bude pokračovat I po zbytek léta, kdy budou popelníčky dále distribuovány prostřednictvím obchodních partnerů a zákazníků společnosti. 

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…