Během návštěvy Pardubického kraje zavítal nový izraelský velvyslanec do společnosti RETIA

31.03.2017 12:28

Izraelský velvyslanec Daniel Meron během své pracovní cesty do Pardubického kraje navštívil společnost RETIA, předního českého vývojáře a výrobce radarů a speciálních elektronických systémů. Stalo se tak krátce po jeho uvedení do funkce.

Během návštěvy Pardubického kraje zavítal nový izraelský velvyslanec do společnosti RETIA
Foto: RETIA
Popisek: RETIA, logo.

Ve středu 29. března nový izraelský velvyslanec Daniel Meron zavítal do Pardubického kraje. Během své pracovní návštěvy se například sešel s primátorem Pardubic Martinem Charvátem, absolvoval také přednášku pro studenty na jednom z pardubických gymnázií nebo si prohlédl místní zámek. Na závěr cesty pak zavítal do pardubické společnosti RETIA. Jednalo se o první návštěvu průmyslového podniku v České republice, kterou Jeho Excelence v ČR od svého uvedení do funkce v polovině března absolvovala.

Návštěva společnosti RETIA, která patří do holdingu CZECHOSLOVAK GROUP, mimo jiné souvisela s připravovanou spoluprací RETIE s izraelským státním podnikem Elta Systems na dodávkách nových radarů kategorie MADR pro českou armádu. Izraelského velvyslance ve společnosti RETIA uvítali člen představenstva a technický ředitel Pavel Mužák a obchodní ředitel Petr Tichý.

Technický ředitel Pavel Mužák k návštěvě uvedl: „Je pro nás velká čest uvítat nového izraelského velvyslance v našem podniku. Když jsme zakládali podnik v roce 1993 na zelené louce, ani jsme nesnili o tom, že jednou budeme spolupracovat na projektech se špičkovým světovým výrobcem radarů, jakým je Elta Systems, a že k nám budou jezdit na návštěvy vysoce postavení diplomaté. Je to úspěch celého týmu RETIA a důkaz schopností českého elektrotechnického průmyslu.“

Velvyslanec Státu Izrael v ČR Daniel Meron během návštěvy poukázal na fakt, že spolupráce české společnosti RETIA s izraelskou Eltou nebude jen běžným průmyslovým projektem. Dodávka radarů pro protivzdušnou obranu státu je záležitostí strategické spolupráce, která znamená významné prohloubení vztahu mezi Českem a Izraelem na poli obrany a bezpečnosti.

Izraelskou nabídku na dodávku osmi radarů kategorie MADR pro AČR vybrala na konci loňského roku česká vláda. V současné době probíhají mezi týmy izraelského a českého ministerstva obrany jednání o mezistátní smlouvě a o podrobnostech výroby a dodávek radarů.

O společnosti RETIA
RETIA a.s. byla založena koncem roku 1993 týmem inženýrů, spolupracovníků z bývalé pardubické Tesly, v roce 2016 se stala součástí holdingu CZECHOSLOVAK GROUP. Je technologickou společností, která vyvíjí, vyrábí a modernizuje radary, raketové prostředky, systémy velení a řízení, záznamové systémy, UWB lokalizační zařízení a komunikační systémy. Tyto produkty dodává Armádě ČR i armádám spojeneckých států NATO, přímo Severoatlantické alianci a dalším vojenským i civilním zákazníkům v ČR i ve více jak 40 zemích světa. Více než dvě třetiny tržeb realizuje RETIA a.s. exportem.

O společnosti CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti obranné i civilní průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej vojenských a speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů, munice, strojírenských produktů pro automobilový, železniční a letecký průmysl či brzdových systémů pro kolejová vozidla, stejně jako silniční dopravní a logistické služby. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP v roce 2015 zaměstnávaly téměř 4000 osob a vygenerovaly tržby v hodnotě 12 mld. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční prezentace

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…