Bekaert se v Aši přestěhuje do nové výrobní haly na míru od CTP

02.07.2021 15:52

CTP, jeden z pěti největších realitních developerů v Evropě, rozšiřuje svůj průmyslový park v Aši, nedaleko hranice s Německem, kde v poslední době výrazně roste zájem o logistické prostory. Do nově budované třetí haly tohoto areálu se ještě letos přestěhuje textilní výrobce Bekaert Textiles, člen skupiny Bekaertdeslee. Společnost rozšíří svou výrobu, kterou navíc zmodernizuje a v rámci udržitelnosti se zaměří na nové recyklované materiály.

Bekaert se v Aši přestěhuje do nové výrobní haly na míru od CTP
Foto: CTP
Popisek: CTPark Aš

V CTParku Aš nyní stojí již dvě plně pronajaté haly o celkové rozloze bezmála 34 tisíc metrů čtverečních. Aktuálně CTP zahajuje stavbu třetí haly o velikosti téměř 16,5 tisíce metrů čtverečních, z nichž více 10 tisíc metrů čtverečních si pronajme právě Bekaert Textiles. CTP má v plánu postavit v areálu ještě minimálně dvě haly. Celkově developer klientům nabídne dalších až 50 tisíc metrů čtverečních průmyslových prostor. S dalšími zájemci o pronájem nových prostor nyní developer jedná.

Areál má v rámci České republiky výjimečnou polohu. Nachází se jen tři kilometry od německých hranic, což nájemcům umožňuje obsluhovat jak české, tak německé území. „V poslední době jsme zaznamenali zvýšený zájem o pronájem v našich logisticko-průmyslových areálech, speciálně těch na hranicích s Německem,“ řekl Jakub Kodr, Business Developer CTP.

Mezi další žádané parky v této oblasti patří například CTPark Cheb nebo jeden z největších parků ve střední a východní Evropě CTPark Bor, který si zároveň se svými přibližně 500 tisíci metry čtverečními pronajímatelných ploch drží pověst jedné z nejatraktivnější lokalit ve střední Evropě. Například právě v Boru působí přední mezinárodní dodavatelé technologií, automobilového průmyslu či například společnost Primark nebo Loxxess.

„Naší prioritou je starat se o to, aby byly dodávané prostory přizpůsobeny konkrétním požadavkům našich klientů, ti se tak mohli maximálně soustředit na své podnikání a vše okolo budov nechat na nás,“ dodal Kodr. S ohledem na nárůst výrobní a skladovací kapacity se Bekaert do nové haly přestěhuje ještě letos z již nevyhovujících prostor ve městě. Velkou výhodou pro firmu budou právě zcela nové a na klíč připravené moderní prostory v CTParku, které budou navíc postaveny v tom nejvyšším environmentálním standardu BREEAM Excellent.

Společnost Bekaert Textiles bude ve více než třináctitisícové Aši zaměstnávat zhruba stovku lidí. Stávající počet zaměstnanců zvýší o desítky pracovních míst. „V nových prostorách budeme mít možnost rozšířit současnou skladovací a výrobní kapacitu. Naším výhradním odběratelem je světový výrobce nábytku, který v rámci udržitelnosti přechází na recyklované materiály, nově tak budeme vyrábět textílie nejen z bavlny, ale také z recyklovaného polyesteru. Nové prostředí nám tedy umožní ještě více zefektivnit výrobní procesy, zvýšit kvalitu našich výrobků a vytvořit prostor pro další růst a zlepšení servisu pro zákazníky,“ vysvětlil David Gossl, ředitel výrobního závodu Bekaert Textiles.

V areálu CTParku Aš dlouhodobě působí výrobní společnost Petainer Czech Holdings.

O CTP

CTP je s 6,3 miliony metry čtverečními logistických prostor v celkem osmi zemích největším průmyslovým developerem ve střední a východní Evropě. Po získání prestižní certifikace BREEAM pro celé své portfolio aspi-ruje na pozici nejudržitelnějšího developera v regionu CEE a v roce 2021 chce oficiálně dosáhnout uhlíkové neutrality. Letos v březnu CTP vstoupilo se svými akciemi na nejstarší burzu cenných papíru na světě Euronext Amsterdam.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

19:02 Jihočeský kraj: Víza zavádět nebudeme, je to fáma

Zavedení vízové povinnosti pro vstup do jižních Čech je fáma. Tato spekulace se objevila v souvislos…