Benešova vila se otevře veřejnosti o víkendu

23.06.2017 7:32

O víkendu 24. a 25. června otevře Benešova vila v Sezimově Ústí své brány veřejnosti. Její jedinečné interiéry i zahradu si budou moci návštěvníci prohlédnout každý poslední víkend v měsíci až do konce října.

Benešova vila se otevře veřejnosti o víkendu
Foto: Radek Kraus
Popisek: Benešova vila

Prohlídky probíhají od 10 do 16 hodin v organizovaných skupinách za doprovodu průvodce. Délka prohlídky je 50 minut. Pro velký zájem doporučujeme čas prohlídky rezervovat na telefonním čísle 224 002 189 (po-pá: 9.00 – 15.00).

Návštěvníci si mohou prohlédnout nejen reprezentativní i obytné místnosti vily, ale také její exteriér, který vyniká především díky typické fasádě, která navrátila budově její původní vzhled z doby, kdy ji obývali manželé Benešovi.

Součástí komentované prohlídky je také procházka přilehlým parkem, který je jedním z mála dochovaných zahradních komplexů z 30. let 20. století na našem území. Trasa je zakončena u hrobky manželů Benešových. Osobní i politický život Edvarda Beneše je přehledně zdokumentován v expozici Husitského muzea v Táboře, která se nachází v Památníku Edvarda Beneše v dolní části zahrady.

Více informací o vile naleznete na našich stránkách http://www.vlada.cz/cz/urad-vlady/dalsi-objekty/vila-v-sezimove-usti-55729/

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…