Bezpečnostní rada státu se zabývala situací ve výskytu nemoci covid-19

27.07.2020 10:48

Bezpečnostní rada státu se na zasedání v pondělí 27. července 2020 zabývala otázkami spojenými s řešením situace v souvislosti s výskytem onemocnění covid-19 v České republice. Věnovala se také aktuální problematice Severoatlantické aliance a Evropské unie v bezpečnostní oblasti včetně aktuální bezpečnostní situace v České republice.

Bezpečnostní rada státu se zabývala situací ve výskytu nemoci covid-19
Foto: Hans Štembera
Popisek: Strakova akademie- sídlo vlády ČR

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí Zprávu o zajišťování obrany státu v roce 2019, která hodnotí stav zajišťování obrany ČR v roce 2019 z hlediska požadavků vyplývajících ze zákona č. 222/1999 Sb., o zajišťování obrany ČR, Obranné strategie ČR a mezinárodních závazků v oblasti obrany.

Bezpečnostní rada státu vzala na vědomí Zprávu o situaci v oblasti vnitřní bezpečnosti a veřejného pořádku na území České republiky v roce 2019 (ve srovnání s rokem 2018) a Zprávu o situaci v oblasti migrace a integrace cizinců na území České republiky v roce 2019.

Bezpečnostní rada státu rovněž schválila Koncepci rozvoje Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost a vzala na vědomí Zprávu o stavu kybernetické bezpečnosti České republiky za rok 2019.

Na vědomí dále vzala také Zprávu o plnění a zapracování postupů a opatření vyplývajících ze směrnic schválených usneseními vlády ze dne 11. ledna 2019 č. 33, 34 a 35 a jejich příloh v oblasti působnosti dotčených resortů.

Bezpečnostní rada státu vyslovila souhlas se Zprávou o stavu požární ochrany kulturního dědictví za období 2015–2019 a s návrhem Programu bezpečnostního výzkumu 2021–2026: vývoj, testování a evaluace nových bezpečnostních technologií (SECTECH). Na vědomí vzala také Zprávu o činnosti Národního bezpečnostního úřadu za rok 2019 a schválila Plán práce Bezpečnostní rady státu na 2. pololetí 2020 s výhledem na 1. pololetí 2021.

Na program Bezpečnostní rady státu byly pro informaci předloženy materiály Informace o stavu implementace Koncepce rozvoje Policie České republiky do roku 2020 za rok 2019, Informace o platnosti vyhlášeného I. stupně bezpečnostní ochrany vymezených objektů státní správy, Vyhodnocení činnosti Policie České republiky během útoku ve FN Ostrava, Dopady krize způsobené koronavirem SARS-CoV-2 do duševního zdraví populace České republiky – zpráva pracovní skupiny Rady vlády pro duševní zdraví, Zpráva o činnosti v oblasti civilní nouzové připravenosti NATO za rok 2019, Informace o úpravě Centrálního přehledu objektů důležitých pro obranu státu se stavem k 1. 1. 2020 a Informace o úpravě Souhrnného přehledu objektů, které mohou být za stavu ohrožení státu nebo válečného stavu napadeny se stavem k 1. 1. 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…