Bikiny podle Čechů – sexy i funkční. Průzkum ve střední Evropě ukázal, co máme nosit letos na pláži

18.06.2016 9:08

Online průzkum zaměřený na vkus českých, slovenských a maďarských žen a mužů ohledně dámských plavek odhalil, jaké plavky jsou letos trendy. Průzkum, kterého se zúčastnilo 2500 lidí, si nechala vypracovat mezinárodní značka plavek a spodního prádla LASCANA, která je dostupná i v České republice. Z výsledků vyplývá, že se muži i ženy shodují v barvách i ve vzorech, ale muži by radši viděli na ženách plavky menší velikosti, zatímco ženy by chtěly zakrýt některé nelichotivé části svého těla.

Bikiny podle Čechů – sexy i funkční. Průzkum ve střední Evropě ukázal, co máme nosit letos na pláži
Foto: LASCANA
Popisek: Logo značky LASCANA.

Webové stránky LASCANA.

Jen aby to nebyl neon!

Jednoznačně platí, že čím barevnější, tím lepší. Z dotazovaných v České republice se takto vyjádřilo 86 % žen a 74 % mužů. Muži více než ženy upřednostňují i klasické jednobarevné plavky (18 %). Křiklavé neonové barvy jsou u obou pohlaví až na 3. místě.

Sexy plavky i s geometrickým vzorem

Čeští muži (75 % dotazovaných) zůstávají úplně lhostejní, co se týká vzoru plavek, čili je jim to jedno, jestli plavky mají vzor geometrický, květovaný, tygrovaný nebo zrovna puntíkatý, důležitější je, aby plavky byly sexy. Když už si za každou cenu musí vybrat, tak téměř 18 % žen i mužů upřednostňuje geometrické tvary. Nezávisle na vzoru se ale všichni shodují, že bychom v plavkách měli vypadat sexy.

Ne všichni jsou zvědaví na skutečnost

Zatímco 60 % maďarských žen by chtělo bikiny, ve kterých vypadají hezčí, u nás muži i ženy upřednostňují realitu. Víc než 65 % respondentů jak mužů i žen se shodlo na tom, že plavky mají ukázat ženu takovou, jaká je. 20 % všech dotazovaných se vyjádřilo, že plavky by mohly ženu trochu zkrášlit, ale Češi si nepřejí, aby plavky dělaly ženy hubenější.

Sexy nebo funkční?

Tato otázka nejvíc rozděluje dotázané ve všech třech zemích. České dámy jsou jediné mezi všemi třemi národy, které hlasují pro funkčnost plavek, a to celých 44 % dotázaných. Všude jinde je tento poměr mnohem nižší. Co k tomu asi řekne 53 % dotázaných mužů, kteří by naopak nejraději viděli své ženy v sexy bikinách? Pravda, muži zbožňují minimalizaci. Podle 60 % dotázaných českých mužů by plavky měly zakrývat co nejmenší část těla. Naproti tomu ženy by v celých 81 % nejraději zakryly takovou část svého těla, na kterou nejsou moc pyšné.  

Ne všude stačí bikiny

Zatímco slovenští muži v 80 % uvedli, že sexy plážové šaty přes plavky mohou být výslovně prospěšné, čeští muži by naopak skoro v 80 % byli neradi, aby ženy byly na pláži oblečené, spíše naopak.

Sexy, barevné a dvoudílné bodují

V poslední části průzkumu si dotazovaní měli vybrat mezi 12 plavkami. Soutěžily mezi sebou plavky dvoudílné, barevné, pastelové, sexy i klasické. Jednoznačně ve všech třech zemích vyhrály plavky vzorované, dvoudílné, se zavazováním kolem krku, s push-up podprsenkou. U nás je malá změna jenom v tom, že tyto plavky se u mužů umístily až na druhém místě, u nich totiž vyhrály plavky korálové barvy s trojuhelníkovým vrškem. Tyto plavky se i u žen dostaly na stupně vítězů. Z průzkumu na rok 2016 plyne ponaučení, že návrháři se snaží marně, doba pastelových jednodílných plavek u nás ještě nenastala, alespoň podle respondentů průzkumu firmy LASCANA.

Vítězné plavky podle žen:

Vítězné plavky podle mužů:

Průzkum byl prováděn u 2520 respondentů, kteří nejsou reprezentativním vzorkem daných států, dotazník byl vyplněn online v květnu 2016 přes aplikaci Facebook, na základě výzvy o dobrovolné vyplnění dotazníku, jehož výsledkem jsou uváděná čísla a názory. 14,6 % respondentů byli muži, 85,4 % respondentů byly ženy. Rozdělení respondentů podle věku: 18-24 letí 19,7 %, 25-34 letí 28,2 %, 35-44 letí 33,8 %, 45-54 letí 17,1 %, 55 letí nebo starší 1,2 %. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…