Brandýská nemocnice zrenovovala oddělení lůžek následné péče

11.06.2022 15:40 | Tisková zpráva

Oddělení lůžek následné péče v Nemocnici Brandýs nad Labem se v rámci celkové renovace dočkalo nových rozvodů kyslíku, zavedení klimatizace přímo na pokoje a nového rehabilitačního pokoje včetně moderního vybavení.

Brandýská nemocnice zrenovovala oddělení lůžek následné péče
Foto: Česká televize
Popisek: Nemocnice Brandýs nad Labem

Následovat bude příprava nového zázemí pro návštěvy a obdobná renovace dalšího patra oddělení lůžek následné péče.

Nemocnice Brandýs nad Labem pokračuje v postupném zvelebování jednotlivých oddělení a ambulancí, v rámci kterého právě dokončila rozsáhlou renovaci celého patra oddělení lůžek následné péče. Součástí renovace pak bylo například zřízení nových rozvodů kyslíku nebo zavedení klimatizace přímo na jednotlivé pacientské pokoje. To by mělo výrazně zvýšit komfort klientů převážně v letních měsících. Pacienti oddělení LNP jistě ocení také novou rehabilitační místnost vybavenou moderními zdravotními pomůckami a přístroji.

„V naší nemocnici se neustále snažíme splňovat stále se stupňující nároky našich pacientů na interiér a vybavení jednotlivých oddělení. Kromě nových pokojů a rehabilitační místnosti jsme se tak rozhodli připravit i nové zázemí pro návštěvy, které klientům zpříjemní chvíle strávené s příbuznými,“ říká primářka oddělení lůžek následné péče MUDr. Martina Urbanová.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

Renovace se však netýkala pouze prostor přímo souvisejících s oddělením lůžek následné péče, návštěvníci se například mohou nyní svézt centrálním výtahem se zcela novou kabinou. V tuto chvíli probíhá renovace prvního patra LNP, která počítá s obdobnými úpravami jako ve druhém patře.

Jaké služby oddělení LNP poskytuje

Na tomto oddělení je poskytována léčebná, dlouhodobá a komplexní ošetřovatelská a rehabilitační péče pacientům, kteří vyžadují pobyt ve zdravotnickém zařízení po odléčení na akutním lůžku. Veškerá péče je zaměřena na cílenou a včasnou mobilizaci a aktivizaci pacientů, k čemuž je potřeba spolupráce pacienta i jeho rodinných příslušníků. Pacientům však zajišťujeme také sociální poradenství. Po vyplnění žádostí o přijetí přijímáme jak pacienty na doporučení praktického lékaře, tak i přeložením z jiného oddělení.

Oddělení LNP je vhodné zejména pro pacienty s interními či onkologickými diagnózami a komplikacemi stárnutí, nebo pro pacienty po operacích či úrazech. „Cílem rehabilitace je pak dosažení co nejúplnějšího začlenění pacienta do života a pracovního procesu a snížení pacientovi závislosti na cizí pomoci a subjektivní zlepšení kvality života,“ doplňuje MUDr. Martina Urbanová.

Nemocnice Brandýs nad Labem - Stará Boleslav zajišťuje lékařskou péči pro spádovou oblast s více než 90 000 obyvatel. Má k dispozici 144 lůžek, z toho 40 lůžek na interním oddělení, 18 lůžek jednodenní péče (chirurgie, ortopedie, gynekologie), 6 lůžek na jednotce intenzivní péče a 80 lůžek následné péče.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…