Bude zahájena soutěž Stavba roku Středočeského kraje

01.06.2016 19:35

Rada kraje schválila záměr vyhlásit soutěž a udělit titul Stavba roku Středočeského kraje 2016.

Bude zahájena soutěž Stavba roku Středočeského kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova krajského úřadu Středočeského kraje

„Záměrem letošního ročníku soutěže je stejně jako v předcházejících dvou letech seznámit odbornou i laickou veřejnost s úrovní českého stavitelství a architektury, popularizovat dobré příklady stavitelství, podporovat kvalitní realizace staveb a ocenit nejlepší z nich,“ představil soutěž radní pro oblast kultury a památkové péče Zdeněk Štefek (KSČM).

Přihlásit své dílo do 3. ročníku soutěže mohou stavebníci, dodavatelé, projektanti, ale i vlastníci staveb do 1. července. Podmínkou pro přijetí přihlášky je, aby stavba byla postavena nebo zrekonstruována od začátku roku 2013.

Soutěž by kraj vypsal spolu s Nadací pro rozvoj architektury a stavitelství pod záštitou řady odborných organizací pro stavby provedené výhradně ve Středočeském kraji a pro stavební díla ze všech oborů stavitelství.

Porota udělí titul Stavba roku Středočeského kraje 2016 a dále další ocenění, mj. Cenu hejtmana Středočeského kraje za největší přínos Středočeskému kraji, např. Cenu za nejlepší stavbu určenou k veřejnému účelu, Cenu za nejlepší rekonstrukci památkového objektu, Cenu za dopravní infrastrukturu, Cenu za energetickou úspornost nebo i Cenu veřejnosti, která bude organizována prostřednictvím tisku a internetu ve spolupráci s mediálními partnery soutěže.

Organizátorem a odborným garantem soutěže by byla středočeská a pražská pobočka Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, jejíž republikové ústředí je i organizátorem celostátní soutěže Stavba roku. S nadací bude uzavřena veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace z rozpočtu Středočeského kraje, kterou by měla následně schválit Rada kraje a poté krajské zastupitelstvo. Na soutěž schválilo Zastupitelstvo kraje prostředky již na zasedání 25. dubna 2016.

Informaci o vyhlášení soutěže a další podmínky budou k nalezení na stránkách www.stavbaroku.cz. Slavnostní udílení cen by se uskutečnilo v Galerii Středočeského kraje 15. září 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…