Budoucí maminky mohou navštěvovat bezplatné kurzy v nemocnici České Budějovice

23.03.2016 22:15

Šestého dubna startuje historicky první předporodní kurz, který pořádá českobudějovická nemocnice pro nastávající maminky. Zájemkyně se na něj mohou hlásit od čtvrtka 24. března na webových stránkách nemocnice www.nemcb.cz v sekci gynekologicko-porodnické oddělení. Účast v kurzu je bezplatná.

Budoucí maminky mohou navštěvovat bezplatné kurzy v nemocnici České Budějovice
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„První kurz začíná ve středu 6. dubna a bude se skládat z celkem čtyř lekcí, které se budou konat po týdnu, vždy ve středu většinou mezi čtrnáctou a šestnáctou hodinou. Kurz bude zahrnovat teoretickou část, ale i praktické nácviky porodu a cvičení vhodné pro nastávající maminky. Jeho součástí budou i informace o péči o novorozence a kojení. Budoucí rodičky si dále mohou prohlédnout porodní sály, získat informace o anestezii, využívané u porodu,“ uvedla manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice, a. s., Bc. Iva Nováková, MBA.

Přednášky se budou konat v Pavilonu K (Porodnice a Neonatologické oddělení). „Do kurzu se mohou registrovat účastnice od 25. týdne těhotenství. Kapacita jednoho kurzu je deset maminek, které mohou přijít i s doprovodem,“ podotkla Iva Nováková s tím, že další kurzy se budou otevírat po skončení předchozího. Druhý kurz tak začne 4. května a registrovat se do něj bude možné od 20. do 27. dubna. „V případě velkého zájmu maminek je nemocnice připravena kurzy rozšířit,“ doplnila Iva Nováková.

Bližší informace o předporodních kurzech lze získat na e-mailové adrese: kurzy@nemcb.cb.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.

V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 32 tisíc operačních zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. V roce 2015 se zde narodilo 2267 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních osm let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 2,3 miliardy korun.

Nemocnice je vítězem celostátní soutěže Nemocnice 2014 v kategorii „Finanční zdraví“. Loni se umístila na prvním místě v kategorii „Absolutní vítěz“ soutěže Nemocnice 2015 a prvenství si udržela i v kategorii „Finanční zdraví“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…