CCV: Ohromte svými znalostmi o víně díky mobilní aplikaci Wine Hero

23.04.2014 12:40

Dvě premiéry mobilních aplikaci si při příležitosti veletrhu VINEX přichystal Vinařský institut ve spolupráci se společností CCV Informační systémy. Zbrusu nová aplikace Wine Hero detailně mapuje 50 nejznámějších odrůd vín světa a desítky druhů s nimi souvisejících pokrmů.

CCV: Ohromte svými znalostmi o víně díky mobilní aplikaci Wine Hero
Foto: red
Popisek: CCV Information Systems

S pomocí této aplikace, sestavené špičkovými sommeliery, se už nikdy nespletete nejen při výběru správného vína ke správnému pokrmu, ale také třeba správné skleničky nebo u optimální teploty servírovaného vína. Aplikace Wine Hero láká herními prvky, jimiž uživatel může ověřit své znalosti o víně. Ze spolupráce Vinařského institutu a CCV Informační systémy již dříve vzešla úspěšná aplikace Globus Sommelier, kterou si za půl roku od svého uvedení na trh stáhlo téměř 8 tisíc uživatelů a aktuálně dochází k jejímu rozšíření i pro uživatele systémů Windows Phone a Windows 8. Pokrývat tak nyní bude, spolu s již existujícími platformami Android a iOS, až 94 % chytrých telefonů.

Wine Hero prověří pět úrovní znalostí

Wine Hero je chytrá aplikace do kapsy, která poskytuje mnohem více informací než jen o snoubení vína s jídlem. Další oblasti odkrývá pět úrovní zábavného herního kvízu, díky němuž si můžete ověřit a procvičit získané znalosti o odrůdách vín a jejich podávání. Jednotlivé úrovně jsou zaměřeny na následující oblasti:

1. barvy odrůd vín
2. podávání a servis vín
3. původ nejznámějších odrůd vín
4. chuť a aroma vín 
5. snoubení odrůd vín s vhodnými pokrmy

Staňte se Wine Hero

Pokud se vám podaří získat hvězdičky ve všech úrovních, stanete se skutečným „pětihvězdičkovým“ Wine Hero. Herní kvíz rovněž můžete sdílet prostřednictvím aplikace a sociálních sítí se svými přáteli. „Aplikace Wine Hero udělá radost každému, kdo má rád víno. Přináší v atraktivním animovaném prostředí množství informací o nejznámějších světových odrůdách vín a je jen na každém jejím uživateli, zda se bude chtít stát skutečným znalcem vín,“ doporučuje Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR. „Nejenže pak potěší sebe, ale jistě oslní své přátele, nadchne partnera a překvapí odborníka.

Správným výběrem, podáním a snoubením vína s pokrmem si vše může vychutnat mnohem lépe,“ dodává mistr světa a jedenáctinásobným vítěz sommelierských soutěží v ČR.

Stát se znalcem vín není nepřekonatelně těžké. Názornou ukázku znalostí, které díky této aplikaci také získáte, můžete vidět na tomto videu na You Tube.

Mobilní aplikace Wine Hero si klade za cíl poskytnout všem zájemcům atraktivní a zábavný prostor k získání takových znalostí o víně a způsobech jeho podávání a snoubení s pokrmy, aby bylo možné si každou konzumaci nejen maximálně užít, ale zejména se následně k oblíbeným kombinacím často vracet.

Wine Hero je k dispozici pro smartphony jak s operačním systémem Android (stáhni na Google play), tak i iOS (stáhni na App Store ) a kromě češtiny je k dispozici i v anglické, německé, španělské a ruské verzi. Technickým dodavatelem je CCV Informační ve spolupráci se společností Inflex.

Globus Sommelier také pro Windows Phone a Windows 8

Zatímco aplikace Wine Hero se zaměřuje spíše v obecnější rovině na 50 celosvětově nejrozšířenějších odrůd vín a ověření znalostí o nich, Globus Sommelier je praktickým rádcem a inspirací při nákupu nejen vín, ale i k nim vhodných pokrmů v síti obchodního řetězce Globus. Obě aplikace tak reagují na velký zájem spotřebitelů o téma snoubení vín s pokrmy a vzájemně se vhodně doplňují.

„Globus Sommelier je velice pěkně zpracovaná aplikace, která svým příjemným uživatelským prostředím, které dobře zapadá do operačního systému, rozhodně nezapadne v množství ostatních, které vývojáři nabízí na Windows Store, a to nejen v oblasti životního stylu. Je příjemné, když mobilní aplikace přináší kromě informací a zábavy i konkrétní praktický užitek, který je v tomto případě zcela zjevný,“ říká Filip Řehořík, manažer vývoje aplikací ve společnosti Microsoft.

Aplikaci Globus Sommelier pro telefony se systémem Windows Phone si můžete stáhnout na Windows Phone Store. Pro dotyková zařízení se systémem Windows 8 na Windows Store. K dispozici je zdarma.

O produktech

Wine Hero

Vlastník aplikace: sdružení Chytrý sommelier
Výroba: CCV Informační systémy, Inflex a Vinařský institut
Web aplikace: www.wineheroapp.com/cs
Cena: FREE verze zdarma, PRO verze 20 Kč
Velikost: 2,6 M

Globus Sommelier

Vlastník aplikace: Globus ČR k. s.
Výroba: CCV Informační systémy, Mobile Solutions a Vinařský institut
Web aplikace: www.globussommelier.cz
Cena: zdarma
Velikost: 44 M

CCV Informační systémy působí na trhu od roku 1992. Patří k významným hráčům domácí scény oboru informačních systémů. Sídlí v Brně (divize CCV Business Solutions a CCV eGovernment) s dalšími pobočkami v Opavě (divize CCV eBusiness) a na Slovensku v Kysuckém Novém Meste (CCV Informačné systémy). Poskytuje komplexní dodávky ve vývoji logistických řešení, implementaci WMS systémů (CCV Řízený sklad) a podnikových informačních systémů (Microsoft Dynamics). Specializuje se na řešení pro elektronickou fakturaci, důvěryhodnou archivaci, elektronickou výměnu dat EDI (konsolidační centrum Orion) a bezpapírový oběh obchodních dokladů. Dále vyvíjí speciální řešení (registry, portály) pro státní správu a aplikace pro chytré telefony. Je také nositelem titulu Oracle Gold Partner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…