ČD Cargo: Zvýšení bezpečnosti přepravovaného zboží

29.10.2017 13:39

V rámci konference o tarifech a inovacích IFRTR, která se konala 13. října 2017 v Moskvě, bylo podepsáno memorandum o spolupráci mezi ČD Cargo a společností VGP VO ZDT týkající se zvýšení bezpečnosti zásilek přepravovaných nejen po Transsibiřské magistrále.

ČD Cargo: Zvýšení bezpečnosti přepravovaného zboží
Foto: red
Popisek: ČD Cargo

Podpisem tohoto memoranda se ČD Cargo připojilo k dalším subjektům spolupracujícím v rámci projektu Security Train (Ochranný vlak). Ten nabízí zajištění ochrany zásilek po celou dobu přepravy z Číny, Ruska nebo střední Asie prostřednictvím jedné strážní služby až na místo určení v Evropě. Při nepřetržitém monitoringu jsou využívány elektronické plomby a v případě jejich narušení vyjíždí k vlaku zásahová jednotka.

Zásadní je informace týkající se odpovědnosti za přepravené zásilky. Tu za železniční dopravce přebírá již zmíněná společnost. Riziko krádeže při využití této služby je však minimální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

22:03 Česká pošta: S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. …