ČD: Kinematovlak opět rozveze zábavu a filmy po českých a moravských městech

11.05.2019 21:29

Pestrobarevný Kinematovlak vyráží letos už po šestnácté v řadě na svoji tradiční pouť po českých městech. Od 14. až do 30. května 2019 budou v oblíbeném „kině na kolejích“ promítány dětské pohádky ve 12 nádražních stanicích. Akce je součástí 59. ročníku Zlín Film Festivalu a je společným projektem festivalu a Českých drah.

ČD: Kinematovlak opět rozveze zábavu a filmy po českých a moravských městech
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Start Kinematovlaku je tradičním symbolem pro veřejnost, že se Zlín Film Festival nezadržitelně blíží,“ přibližuje výkonná ředitelka festivalu Jarmila Záhorová a dodává, že po čase svou jízdu Kinematovlak nezačíná ve Zlíně, ale v Mikulově. „Zde také festival začátkem června ukončíme Mikulovskými ozvěnami Zlín Film Festivalu,“ doplnila Záhorová.

Svoji trasu vlak odstartuje 14. května a z Mikulova poputuje dále do Znojma, rakouského Retzu, Kolína, Kutné Hory, Mladé Boleslavi, Nymburku a Brandýsa nad Labem. Na Moravě budou jeho zastávky v Olomouci, Přerově, Kroměříži a svoji cestu skončí pohádkový vlak ve Zlíně v době konání filmového festivalu.

V každém z uvedených měst Kinematovlak promítá především na hlavním vlakovém nádraží vždy od 9 hodin. Dopolední projekce po 30 minutách jsou určeny především dětem z mateřských škol a prvních stupňů základních škol dle předchozí rezervace. Odpoledne jsou věnována široké veřejnosti. Děti se mohou těšit na spoustu známých večerníčků z produkce České televize a dalších známých pohádek.

Kromě hlavní součásti vlaku, Kinovozu upraveného do podoby kinosálu, nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a Historický vagon s edukativním charakterem. V něm návštěvníci uvidí, jak to kdysi na železnici vypadalo, a nahlédnou také do historie měst, kterými Kinematovlak projíždí.

Harmonogram jízdy vlaku, časy promítání a další informace jsou k dispozici na www.zlinfest.cz. Rezervace míst na tel.: +420 724 351 085

Zastávky Kinematovlaku

úterý 14. května: Mikulov
středa 15. května: Mikulov
čtvrtek 16. května: Znojmo
pátek 17. května: Retz
pondělí 20. května: Kolín
úterý 21. května: Kutná Hora
středa 22. května: Mladá Boleslav hl.n.
čtvrtek 23. května: Nymburk hl. nádraží
pátek 24. května: Brandýs nad Labem
pondělí 27. května: Olomouc hl.n.
úterý 28. května: Přerov
středa 29. května: Kroměříž
čtvrtek 30. května: Zlín

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…