CD Norberta Peticzkého „Alchymista“ pro nadaci Rakovina věc veřejná

13.06.2012 18:25

Jedním z pilířů společenské zodpovědnosti Všeobecné zdravotní pojišťovny je podpora boje s nejzávažnějšími onemocněními, které se v naší společnosti objevují.

CD Norberta Peticzkého „Alchymista“ pro nadaci Rakovina věc veřejná
Foto: Hans Štembera
Popisek: VZP

Proto dlouhodobě podporuje projekty zaměřené na boj s rakovinou, jako je soutěž nadace Rakovina věc veřejná s názvem Pošli příběh. A není sama. Výtěžek z prodeje 2 500 ks CD svého nového alba věnuje Nadaci pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná i mladý zpěvák Norbert Peticzky.

Křest alba se konal 3. 5. 2012 v Angels Café na Vinohradské 30 v Praze 2 a kmotrovství alba se ujala modelka Vlaďka Erbová, fotografka a partnerka Jana Saudka Pavlína Hodková, olympionik Petr Koukal a moderátor Honza Musil. Norbert se jako interpret a skladatel zřekl honorářů z prodeje v prospěch nadace!

Sedmadvacetiletý Norbert Peticzký žije v Praze, jeho kořeny však sahají do slovenské metropole, do Bratislavy, kde se narodil a kde se již od dětství začínal věnovat hudbě. Už ve svých sedmnácti letech nahrál pod taktovkou prestižního producenta Juraje Kupce své první nahrávky. Juraj Kupec je držitelem prestižních cen AUREL za práci na albech zpěvačky Jany Kirschner a skupin Chinaski a No Name.

Album Alchymista obsahuje celkem 12 skladeb a autorem převážné většiny z nich je Norbert. Produkční stránky tohoto projektu se chopili producenti a skladatelé momentálně nejúspěšnějších interpretů na Slovensku a v Česku: Studio Little Beat spolu s Martinem Šrámkem, producentem desek pro Celeste Buckinaham, Noaha Elenwooda, Majk Spirita a mnoho jiných. Celeste Buckingham pro Norberta taky napsala song „Love Love Love“ jenž se nachází na desce. Dalším producentským partnerem Alchymisty se stal tým Moniky Bagárové. Producent Ondřej Žatkuliak a skladatel Pavel Dirda, který je autorem skladby Chémia. Ondřej Žatkuliak a jeho pražské Rooftop Studio se stalo partnerem projektu a zastřešilo většinu alba. Dokonalá souhra těchto producentských jmen svědčí o kvalitní pop-rnb-folkové produkci, která svou melodičností, texty a různorodými aranžmá určitě osloví velkou část posluchačů. Cena alba byla záměrně stanovena tak, aby byla dostupná pro každého: činí 180 Kč.

Album je směsí nálad, žánrů a myšlenek. Je to směs popu, folku, rnb s nádechem latino prvků. K názvu alba inspirovala Norberta kniha „Alchymista“ od spisovatele Paola Coelho, která sděluje, že život je o plnění snů. Norberta též inspirovala k přestěhování se do Prahy a k dělaní hudby. Díky knižní inspiraci se snaží naplnit tak „osobní příběh“, jak praví kniha.

Název „Alchymista“ koresponduje s účelem alba: pomoct k namíchání toho správného léku proti rakovině, která Norbertovi vzala člena rodiny – sestřenici, když byl ještě malé dítě. „Alchymista je jako já: plný zvratů, nálad, myšlenek, úvah a pokory. Jsem šťastný, že jsem mohl udělat takovou desku, která moji duši odhalí světu takovou, jaká je. Nedělal jsem album pro hudební kritiky, dělal jsem desku plnou života takového jaký je,“ říká Norbert při rekapitulaci svého díla.

Alchymista podpoří výzkum léčby rakoviny

Norbert projevil kromě svého talentu a nadání také další důležité vlastnosti – odpovědnost, soucit, empatii. Již dva roky úzce spolupracuje s Nadací pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná: „Rakovina mi vzala sestřenici, kterou jsem miloval. Práce pro nadaci RVV mne naplňuje radostí, že i já mohu možná pomoci zachránit lidský život svou hudbou…“ Proto se rozhodl zříci svého honoráře z prodeje alba a výtěžek z nákladu 2 500 ks poputuje v plné výši právě nadaci Rakovina věc veřejná a bude použit na výzkum protinádorových léčiv.

Více informací o projektech nadace Rakovina věc veřejná najdete na  www.poslipribeh.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: VZP

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

10:42 17. týden na trhu pohonných hmot ČMKB

Denní kontrakty motorové nafty na trhu pohonných hmot Českomoravské komoditní burzy Kladno se v 17. …