ČD: Oslavy Dne železnice na Brněnsku

26.09.2013 12:50

V sobotu 28. září vyjede parní vlak v čele s lokomotivou 475.101 „Šlechtična“ z brněnského hlavního nádraží do Zastávky u Brna oslavit svátek železničářů společně s Hornickým dnem a Dnem zdraví. Za lokomotivou budou zařazené historické vozy ze 40. a 50. let, na konci vlaku bude vůz pro přepravu kol. V Zastávce i jejím okolí je připraven bohatý program, zájemce mezi obcemi přepraví bezplatná kyvadlová autobusová doprava.

ČD: Oslavy Dne železnice na Brněnsku
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Historický parní vlak vyjede z brněnského hlavního nádraží v 8:46, do hlavního centra oslav, Zastávky u Brna, dorazí před půl desátou. Do vlaku zařadíme i vůz pro kola, nabízí se tak možnost vystoupit v některé ze stanic a poznat část trasy ze sedla bicyklu. V jednotlivých obcích čeká na všechny návštěvníky zajímavý program,“ uvádí Pavel Karšulín, ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD v Brně. V Zastávce u Brna budou připravené jízdy „Šlechtičny“ po nádraží, děti si užijí soutěže, drobné dárky i skákací hrad. Tradiční jarmark nabídne zabíjačkové speciality. Návštěvníkům se otevře i Stálá expozice historie hornické obce Zastávka. Ve Zbýšově proběhne oslava úzkorozchodné železnice jízdami parního vlaku do Babic. Rosice lákají na kostýmovanou prohlídku zámku nebo návštěvu atomového krytu. Malý pivní festival a Gulášfest pak zpříjemní den v Babicích u Rosic.

Za jednosměrnou jízdenku do parního vlaku ze stanic Brno hl.n. až Omice do Zastávky zaplatí dospělí cestující 100 korun, za zpáteční 140. Z Tetčic a Rosic stojí jednosměrná jízdenka 50 Kč. Děti od 6 do 15 let platí polovinu jízdného, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P obdrží slevu 75 %. Do pátku lze zakoupit jízdenky v předprodeji v ČD centru na brněnském hlavním nádraží, zbylé jízdenky u průvodčích před odjezdem historického vlaku.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…