ČD - Telematika dále zkvalitňuje wi-fi na nádražích. Nově spojila síly s největší světovou sítí Fon

29.05.2019 16:51

Přístup k bezdrátové síti wi-fi na vybraných nádražích, zprostředkovaný ČD - Telematikou, je opět o něco komfortnější.

ČD - Telematika dále zkvalitňuje wi-fi na nádražích. Nově spojila síly s největší světovou sítí Fon
Foto: red
Popisek: ČD - logo

ČD - Telematika totiž začala spolupracovat se společností Fon, poskytovatelem mezinárodního wi-fi roamingu, který má ve své celosvětové síti více než 21 milionů hotspotů. Zákazníci s aktivovaným mezinárodním wi-fi roamingem a jejichž operátoři jsou partnerem společnosti Fon, tak mohou využít automatické připojení k wi-fi a internetu prostřednictvím sítě Fon.

„Jsme úplně prvním českým partnerem společnosti Fon,“ zdůrazňuje Mikuláš Labský, ředitel úseku Telekomunikační služby ČD - Telematiky. „Zařadili jsme se do pomyslné rodiny partnerů této celosvětové wi-fi sítě vedle takových společností, jako jsou například KPN, Vodafone Italy či americký AT&T. Spolupráce se společností Fon je dalším potvrzením naší snahy poskytovat zákazníkům služby na nejvyšší úrovni,“ dodává Labský.

Zákazník s aktivovaným mezinárodním wi-fi roamingem tak nemusí složitě vybírat z dostupných a často neznámých wi-fi sítí, ale jeho mobilní telefon automaticky vybere síť Fon. Ta je dostupná na 12 velkých nádražích v České republice, jejichž prostory jsou pokryté službou FREE WIFI poskytovanou ČD - Telematikou. Jedná se o tyto železniční stanice: Praha hlavní nádraží, Praha Masarykovo nádraží, Brno hlavní nádraží, Brno dolní nádraží, Ostrava hlavní nádraží a Ostrava-Svinov, Plzeň hlavní nádraží, Olomouc hlavní nádraží, Ústí nad Labem hlavní nádraží, Hradec Králové hlavní nádraží, Pardubice hlavní nádraží a Zlín střed.

Služba je dostupná prostřednictvím mobilních telefonů, které podporují technologii hotspot 2.0.

ČD - Telematika a.s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími servis kontaktního centra, systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…